Ak Parti İlçe Başkanları Toplantısı

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “AK Parti hükümeti ve onun Başbakanı Recep Tayip...

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “AK Parti hükümeti ve onun Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, çözüm sürecinde de şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, şehit yakınlarımızın onurunu, gurunu inceltecek, gazilerimizin başını öne eğecek hiç bir çözüme, taahhüde imza atmayacaktır” dedi.

AK Parti İlçe Başkanları Toplantısı, İl Başkanı Fuat Köktaş başkanlığından parti binasında gerçekleştirildi. Fuat Köktaş toplantıda yaptığı konuşmada, “Son dönemde gerek 2014 mahalli seçimleri gerekse ‘çözüm süreci’ vesilesiyle istişare toplantılarını her kademede yoğunlaştırdık.

Reklam
Reklam

Son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı bey ile birlikte ilimizde katıldığımız ziyaret, açılış ve STK’lar ile yaptığımız toplantılarda kendiside çözüm süreci ile ilgili olarak önemli açıklamalara yer vermişti. Gittiği şehirlerde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Liderimiz, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, oralarda şehre ilişkin meseleleri ele alarak, her hafta düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda ve ayda bir toplanan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda da istişare ve değerlendirmelerde bulunarak bizlere aktarıyor. Bu bilgi paylaşımlarını bizlerde ilimizdeki teşkilatlarımız ile bir araya gelip paylaşıyoruz” dedi.

84. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı dün yapıklarını hatırlatan Köktaş, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, mayıs ayının ilk haftasında geniş katılımlı istişare toplantısı Kızılcahamam'da düzenlenecek. Orada il başkanlarının yanı sıra ilk defa çok geniş çaplı olmak üzere ilçe başkanlarıyla da bir araya gelinecek. Biz kavga edenlerden değil, istişare edenlerdeniz. Biz çatışanlardan değil, uzlaşmayı bir yöntem olarak tercih edenlerdeniz. Biz birbiriyle araçlarla iletişim kuranlardan değil, bir biriyle yüz yüze, gönül gönüle iletişim kuranlardanız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2002 -2013 yılları arasında Türkiye’nin büyük bir demokratik dönüşümler yaşadığını vurgulayan Fuat Köktaş, “AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü (OHAL) uygulamasına son verilmiştir. Etkili ve çok boyutlu çözüm politikası takip etmiştir. İnsan haklarını korunması ve özgürlüklerin genişletilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Yeni güvenlik yaklaşımı, sivilleşme normalleşme çalışmalarıyla ülkemizde DGM, EMASYA protokolü kaldırılmış, Cumhurbaşkanlığını doğrudan seçebilme, vatandaşa güven, kırtasiyeciliğe tırpan gibi birçok konuda adımlar atılmıştır. Bütün bunlara baktığımızda terör iç dış düşmanlık kardeş kavgası enerjimizi maddi varlıklarımızı hep boşa harcamamıza vesile olmuştur.

1980 öncesini ve sonrasını yaşayan ülkemiz terörden kavgadan çok şeyler kaybetmiştir. Ancak bu dönemlerde bile terörist olaylardan çıkar sağlamak için çalışan hatta varlıklarını o kavgalara bağlı olarak devam edeceğini inanan siyasetçilerimiz var. Bizler 1980 öncesini yaşamış ve ülkemizin enerjisini boşa harcandığını bilen, yaşayan insanlar olarak, tarafların birbirlerine amaçsızca saldırdıklarını hayatlarına kast ettiklerini tarafsız kalanları da hesaba çektikleri bir dönemi yaşadık. Bizler de bu dönemler de her iki çatışmanın da anlamsız ve yersiz olduğunu savunarak kendimizi tehlikelerden korumaya gayret gösterdik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İl Başkanı Fuat Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “Çözüm sürecine girildiği bu günlerde duruşlarıyla politikalarıyla hiçbir varlık gösteremeyen bazı partilerin yöneticileri şu anda sokakları tahrik etmekle meşguller. 12 Eylül 1980 öncesi manzaraları bugüne taşımak için gayret içindeler hükümetimizin, vatandaşla hükümet arasında köprü olmak için çözüm sürecini geniş tabana yaymak için seçtiği Akil İnsanlar’ın heyetine bazı illerde sayıları iki elin parmaklarını bulmayacak sayıda da olsa saldırıyorlar, engelliyorlar. Bu ülkede 30 yıldır devam eden terörün biterken başka bir terörün sokakları esir almasına, hükümetimiz yıllardır halk ne istiyorsa onu yapan Başbakanımız asla izin vermeyecektir.

Bunu düşünenler iyi bilsinler ki, bunun bedelini hukuk karşısında en ağır şekilde öderler.”

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3,5 yıllık iktidar partisi olduğu dönemde, açtığı çukuru AK Parti iktidarı 10 yıl mücadele verdikten sonra doldurmuştur” diyen Köktaş, konuşmasını şöyle tamamladı: “İMF ye yaptıkları borcu ödememiz 10 yılımızı almıştır. Batık bankalardan doğan zararı ödememiz 10 yılımıza mal olmuştur. Faiz yoluyla ülkeye yüklediklerdi faturayı ödememiz 10 yıl sürmüştür. Bunlar 3,5 yıl iktidarda kaldılar, 35 yılda kapanmayacak yaralar açtılar. Onun için biz diyoruz ki, kuruluşundan bugüne kadar ne söz verdiyse arkasında duran, halkın istemediği, tasvip etmediği hiç bir icraatın altına imzasını koymayan AK Parti hükümeti ve onun Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, çözüm sürecinde de şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, şehit yakınlarımızın onurunu, gurunu inceltecek, gazilerimizin başını öne eğecek hiç bir çözüme, taahhüde imza atmayacaktır. Terörün sonlanması ile ülkemizin yakalamış olduğu sağlık, ulaşım, eğitim, ihracat, ekonomik kalkınma, gayri safi milli hasıla, özgürlükler, demokratikleşme gibi alanlarda şaha kalkacak ve ülkemiz de çok güzel şeyler olacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: