Ak Parti İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı (1)

Başbakan Erdoğan, Filistin'in 29 Kasım'dan itibaren tarih sahnesindeki yerini yeniden aldığını belirterek, bundan sonra İsrail'in...

Başbakan Erdoğan, Filistin'in 29 Kasım'dan itibaren tarih sahnesindeki yerini yeniden aldığını belirterek, bundan sonra İsrail'in aklını başına alması gerektiğini ifade etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Böyle bir tablo karşısında gözyaşı dökeni eleştiren, bu katliamı yapan kadar sorumludur" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere seslendi. Konuşmasında Filistin'in Birleşmiş Milletler'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 29 Kasım'ın Filistin için tarihi bir gün olduğunu vurguladı. Erdoğan, "AK Parti Genel Merkezi'nden Filistin'deki ve Filistin dışındaki tüm Filistinli kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. 'Mebruk Filistin' diyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

29 Kasım 2012'den itibaren Allah'ın inayetiyle bir Filistin'in yeniden tarih sahnesinde yerini aldığını ifade eden Erdoğan, bundan sonra bölge ülkelerinin çok daha fazla dayanışma içinde olmaları ve İsrail'in insanlık dışı eylemleri karşısında seslerini yükseltmeleri gerektiğini söyledi. Bugün bölgedeki siyasal halet-i ruhiyenin dünden çok daha farklı olduğuna işaret eden Erdoğan, İsrail'in kandan ve gözyaşından beslenmeyi bırakmak zorunda olduğunu dile getirdi. Erdoğan şunları söyledi:

"İsrail en başta kendi halkını kandırmaktan kaçınmak zorundadır. İsrail bölge barışına zarar veriyor ama bunun kadar kendi halkına da zarar veriyor. Filistin için başlayan sürecin İsrail için de başlamasını, İsrail'in artık aklını başına almasını temenni ediyoruz. Filistinli kardeşlerime de seslenmek istiyorum; Filistin'de bölünmüşlük görmek istemiyoruz. Biz Filistin'de bir parçalanmayı kabul etmiyoruz. Biz Filistin'de asla nifak görmek istemiyoruz. Filistin toprakları üzerinde kardeşin kardeşe husumetine, çatışmasına asla şahit olmak istemiyoruz. Eğer Filistin'in gözlemci devlet statüsüne kavuşmasına tüm dünya bu kadar seviniyorsa, Filistin'deki tarafların da bunu görüp aralarında dayanışmayı, işbirliğini daha da güçlendirmeleri, üzerlerine düşen bir sorumluluktur. Filistin'de bu birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Gazze'de 15 yaşındaki çocuğunu kaybeden bir babaya sarılıp ağlamasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Erdoğan, " 'O fotoğraf yapmacık fotoğraf' diyor. Densizlik burada da kalmıyor. 'Ağlayacaksan binlerce şehit anası var, birine sarılıp ağlasaydın bari' diyerek densizliği daha da ileri götürüyor. Vicdansızlıkta, densizlikte CHP Genel Başkanı, İsrail'le yarışıyor. Böyle bir şey siyasete alet edilir mi? Böyle bir manzara karşısında gözyaşlarını kim tutabilir? Böyle bir tablo karşısında gözyaşı dökeni eleştiren, bu katliamı yapan kadar sorumludur" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: