AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Çin Heyetini Kabul Etti

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çin Komünist Partisi Gansu Eyalet Komitesi Daimi...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çin Komünist Partisi Gansu Eyalet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Eyaleti eski Vali Yardımcısı Bayan Zhang Xiaolan başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Ziyaretlerinin sebebinin iki partinin ilişkilerinin güçlendirilmesi ve kadrolarının birbirini daha iyi tanıması olduğunu belirten Xiaolan, “2002 yılında AK Parti iktidara geldikten sonra Türkiye çok büyük hızla gelişmiştir. Bundan da büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu yıl Çin ile Türkiye arasında olan ziyaretler, iki ülkeyi birbirine daha çok yakınlaştırmıştır. Bu gelişimizde de Türkiye’nin başarılarını yakından gördük ve önümüzdeki seneler için gelişme hedefini öğrendik. Türkiye’nin gelecekteki gelişmelerle ilgili fikirlerini Çin’e götüreceğiz ve önümüzdeki dönemlerde hangi alanlarda işbirliği yapılabileceği konusunda fikir yürüteceğiz. İki ülkenin, iki partinin ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda işbirliği yapmasının, kesinlikle bölgenin barışı, huzuru ve istikrarına faydalı olacağına inanıyoruz." dedi. Akay ve ekibini Çin’e beklediklerini belirten Xiaolan, mahalli motiflerle işlenmiş bir hediye ve Çin haritası hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: