Ak Parti Kadın Kollarından Çatom’a Tohum Desteği

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye...

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni(ÇATOM) ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Ünye Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yılmaz, Çiftçiler günü dolayısıyla ÇATOM’un kendi serasında yerel ve doğal tohumları garanti altına almak için başlatmış olduğu projeye tohum desteği vereceğini belirtti.

Yılmaz açıklamasında, “Yarınlarımıza genetik yapısı değiştirilememiş doğal ve genetiğini değişmeyen tohumları bırakmak, yerel ve doğal tohumlarımızı garanti altına almak, başta kanser hastalıkları olmak üzere sebep olduğu diğer hastalıkları da en aza indirmek amacıyla ÇATOM’un sürdürdüğü bu projeye Ünye AK Parti Kadın Kolları olarak bizlerde destek olmak istedik. Bu proje yerel ve doğal tohumlarımızın garantisi aslında bu tohumlarımız sadece Ünye ve Karadeniz Bölgesi değil bütün hassasiyetle durulması için Halk Eğitim Merkezleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı birimlerde de bilinçlendirme eğitimleri düzenlenmelidir. Temennimiz, projeden haberdar olan herkes kendini sorumlu hissedecek ve bu konuda hassasiyet gösterecek. Bizler, çevremizde kendi tohumlarıyla üretim yapan tanıdıklarımızdan elde ettiğiz farklı yöremize ait fasulye, mısır, kinzi, nane, ay çiçeği, kabak, pancar gibi çok çeşitli tohumları teslim edip bu projenin daha hızlı ve daha geniş çaplı yürütülmesinde destek vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çatom Başkanı Selma Hasdemir ise konuşmasında, yapmış oldukları çalışmaların herkesin meselesi olduğunu ifade ederek, “Beslenmek hepimizin sorunu onun için bu tohumlarla burada yapmak isteğimiz çalışma hepimizin meselesi. Artık bizi de aştı dünyanın sorunu. Beslenmeden tabi ki hayatımızı sürdürebilmek mümkün değil ama biz istiyoruz ki doğal beslenelim. Genetiği değiştirilmiş organizmalarla değil, çocukluğumuz da tadıyla kokusuyla güvenle yediğimiz gıdaları yiyelim, sebzeleri yiyelim istiyoruz. Çünkü geriye dönük bir özlem var. Kimlerle konuşsak hiç bir şeyin çocukluğunda ki tadını bulamadıklarından bahsediyorlar, bu çok önemli. Tarım çalışmalarımıza bu arada gönüllülerimizi de bekliyoruz. Bu çalışmalarda bize destek vermek toprakla uğraşmak bir bitkinin yetiştiğini görmek büyüdüğünü görmek çok büyük bir keyif aslında. Onun için güzle tarafları var. Biz bütün Ünyelileri tarım seramızda çalışmalarımıza katılmak üzere davet ediyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: