AK Parti Karabağlar’da sandıktan Uçar çıktı

İzmir’de Karabağlar İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Kadir Uçar, 231 oy alarak yeniden seçildi. İhsan Alyanak...

İzmir’de Karabağlar İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Kadir Uçar, 231 oy alarak yeniden seçildi. İhsan Alyanak Kapalı Spor Salonu'ndaki kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.
Mevcut İlçe Başkanı Kadir Uçar ile Engin Uğurlular’ın aday olduğu kongrede 430 delegeden 374’ü oy kullandı. Sandıklardan çıkan 370 geçerli oyun 231’ini mevcut başkan Kadir Uçar alarak kongrenin galibi oldu. Engin Uğurlular 139 oyda kalırken 2 oy geçersiz, 2 oy da boş çıktı.
Seçimi kazanan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Uçar, “İlçemizi canla başla çalışarak yerel seçimlere hazırlayacağız. Bizde kavga yok, barış var kardeşlik var.” dedi. Kongrede konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aday bolluğunun demokrasi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kimseyi kırmadan ve ötekileştirmeden seçimleri gerçekleştirmenin önemli olduğunu ifade eden Günay, "Bu kongrede sevinçle gördüm ki birden fazla arkadaşımız yarışıyor. İlçe başkanı adayı arkadaşımdan rica ediyorum. Bizim il ve ilçe yönetimlerimiz sokakta esnafın, emekçinin, insanların saygı duyduğu insanlardan oluşmalıdır. Listelerinizde emeği, bilgisi birikimi ne kadar fazla insan varsa partimizin değeri o kadar artar. Oy kazanmak için, AK Parti'ye yakışmayan insanları listelerinize almayın. Siyasette bunu kendinize düstur yapın. İzmir'in daha fazla kalkınması için, Karabağlar, Konak, Buca ve Büyükşehir'de Ak Parti çıtasını yukarılara taşıyacak olan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Aramızdaki kardeşliği zedelemeyin. " dedi.
Kongrede divan başkanı tarafından delegelere söz verilmemesi nedeniyle taraflar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz