AK Parti Karaman Milletvekili Akgün:

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yapılması düşünülen çift hatlı hızlı tren projesiyle Konya-Karaman arasının 40 dakikaya düşeceğini belirtti.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yapılması düşünülen çift hatlı hızlı tren projesiyle Konya-Karaman arasının 40 dakikaya düşeceğini belirtti. Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Konya-Karaman arasında çift hat demiryolu ve hızlı tren hattının döşeme ihalesinde sona gelindiğini bildirdi. Projenin 11 Mayıs 2013 tarihinde ihale edildiğini vurgulayan Akgün, şunları kaydetti: "Bu ihalenin değerlendirme süresi devam etmektedir. Yapılması düşünülen çift hatlı hızlı tren projesiyle Konya-Karaman arası 40 dakikaya düşecek. Proje bittiğinde Ankara-Karaman arası yaklaşık 2,5 saat sürecek. İstanbul, Eskişehir, Konya, Adana ve Mersin arasında yolcu ve yük taşımacılığında önemli ölçüde artış sağlanacak. Ekonomik ve sosyal gelişime çok önemli katkıda bulunacak proje ihalesinin bir an önce neticelenmesini ve yapım işine başlanılmasını bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: