AK Parti Kars Milletvekili Arslan:"Kurban, Allah'a Yakınlaşma Ve Uğrundafedakarlık Yapmanın Güzel Bir Örneğidir"

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, kurbanın Allah'a yakınlaşma ve uğrunda fedakarlık yapmanın güzel bir örneği olduğunu bildirdi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, kurbanın Allah'a yakınlaşma ve uğrunda fedakarlık yapmanın güzel bir örneği olduğunu bildirdi.

Arslan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramın her yıl hac ibadetini yerine getiren yüz binlerce Müslümanla büyük bir huzur içinde idrak edildiğini belirtti. Kurban ibadetinin, fakirlerin gıda ihtiyacının karşılandığı, zengininde fakirle kaynaşması gibi sosyal dayanışmayı sağladığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Kurban, Allah'a yakınlaşma ve uğrunda fedakarlık yapmanın güzel bir örneğidir. Müslümanlar bir taraftan Allah'a karşı kulluk vazifelerini yerine getirirken, diğer taraftan da insanlara karşı sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Böylece insanlar arasında sevgi ve kardeşlik hisleri gelişir. Kin ve düşmanlık gibi insanları birbirinden soğutan duygular eriyip gider. Kurban ibadeti, fakirlerin gıda ihtiyacını temin ederken, zengin fakir kaynaşması gibi sosyal dayanışmayı da sağlar. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramı'nın bütün İslam dünyası için hayırlara, maddi ve manevi gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: