Ak Parti Kars Milletvekillerinin Miraç Kandili Mesajı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Miraç Kandil kandiliyi...

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Miraç Kandil kandiliyi nedeniyle ortak mesaj yayımladılar.

AK Parti Milletvekilleri Arslan ile Prof. Dr. Kılıç, yayımladıkları mesajda; “ Miraç Kandili Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir Resulullahın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur” dediler.

Reklam
Reklam

Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, yayımladıkları mesajda şunları söylediler:

“İsra ve Miraç, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in Cenab-ı Allah'ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi yüce mevlanın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Her şeyden önce Miraç, her bir Müslüman için manevi bir terfi, yüce Rabbimiz ile buluşma ve selamlaşma, O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Bugün bize düşen Miraç'ın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntılarıyla ele almak değil, Miraç'ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Bu vesileyle; tüm Kars’lı hemşehrilerimizin Miraç Kandilini tebrik eder, Türk-İslam Alemi’ne hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: