Ak Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz:

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve Başbakan...

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Milli İradeye Saygı Mitingi’ne 176 bin kişinin katıldığını belirterek, “Olumsuzluklara rağmen rekorların kırıldığı bir miting oldu” dedi.

“Kayseri’de Milli İradeye Saygı mitinglerinin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bu işe destek vererek alana gelen, demokrasinin özünü benimseyen, demokrasinin ülke için vazgeçilmez bir yönetim tarzı olduğunu benimseyen Kayserili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Mitingin hazırlanmasında emeği geçen ve alana gelen herkesten Allah razı olsun” diyen Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, “Artık Türkiye’de demokrasinin yaşaması gerektiğini ve bu işe sahip çıkılması gerektiğini göstermiş oldular. Bu sadece Türkiye bazında değil dünyaya verilen bir mesajdı. Artık tüm Türkiye’nin demokrasiden vazgeçmeyeceğinin, milli egemenliğe saygı şeklinde tüm Türkiye’de vazgeçilmez bir unsur olduğunu gösterdik.” İfadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Ömer Dengiz, “O gün orda yüz binlerce insan alanı doldurarak Başbakanına verdiği desteği ve demokrasi inancını ortaya koldular. Kayseri tarihinde rekor sayılacak bir katılımla milli iradeye saygıya büyük bir şekilde destek verildi.

Her mitingden sonra farklı siyasi görüşe sahip olan gruplar tarafından değişik yorumlar yapılıyor. Biz siyaseti her zaman araç olarak gördük. Oysaki siyaset gerçekleri değiştirmez. Her zaman doğruluk ve dürüstlükle konuşmak lazım. Maalesef bu mitingde de yine siyasi görüşlere dayanarak değişik yorumlar oldu. Güneş balçıkla sıvanmaz, bunu kabul etmek lazım. O alanda olan, televizyonda olan herkes kalabalığı gördü. Orda 20 bin 30 bin kişinin o alanı doldurmayacağını herkes biliyor. Yaptığımız miting Kayseri’de yapılan ilk miting de değil, son miting de olmayacak. O alanın kaç kişi aldığını herkes gayet net olarak biliyor. Oradaki coşkuyu bir kenara bırakıp da sayı anlamında konuşacak dahi olsak, resmi rakamlar, valilik ve emniyet ile Başbakanlığa bağlı kurumların verdiği bilgiye göre 170 bin ile 180 binin arasında insan olduğunu söylediler. Resmi rakam da 176 bin kişi olduğunun tespit edildiği şeklinde. Gerisi teferruattır. Biz bir şeyleri abartarak söylemeye çalışmıyoruz. Tamamen resmi rakamlar üzerinden konuşuyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Miting alanındaki resmi rakamların sorulması üzerine ise Ömer Dengiz İHA muhabirine şu açıklamayı yaptı:

“Alanda 35 dereceye varan sıcaklık, Cuma günü işlerin en yoğun olduğu ve son iş günü, saat de 14.35 civarındaydı. Bütün bu olumsuzluğa rağmen rekorlarla dolu bir mitingdi. Bu yorumları yapan çevrelerin de neye dayanarak bu yorumları yaptığını bilemiyorum. Biz her zaman doğruların konuşulması taraftarıyız. Doğru yorumlar yapmak lazım ki yapıcı olalım ve üst üste koyalım. Olumsuz eleştiriler yaparsak Kayseri’ye bir katkımız olmaz. Kayseri siyasetini düzeltmeye çalıştığımız anlayışa katkısı olmaz. Başka bir siyasi parti bile olsa doğruları konuşmak lazım diye düşünüyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz