Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in 5 Aralık Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıl...

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinde bir çok dünya ülkesinden önce hareket ettiğine dikkat çeken Tamer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde son zamanlarda, okumayan kadınımız kalmasın çalışmaları ile özellikle Doğu bölgelerimizde küçük yaştaki kız çocuklarımızı okullara gönderme kampanyaları düzenlenmektedir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve ilim sahibi olması, nesillerin gelişmesinde ve sağlıklı toplumların yetişmesinde büyük rol oynamaktadır.

Reklam
Reklam

Yakın zamanda kadınlarımıza yönelik şiddet ile alakalı yasa çıkartılmış, kadınlarımızın haklarının korunmasında büyük adımlar atılmıştır. Artık şiddete maruz kalan kadınlarımız hukuki olarak haklarını arayabilecek pozisyona gelmiştir.

Merhametin ve şefkatin simgesi olan bütün kadınlarımızın 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesi yıl dönümünü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: