Ak Parti Kayseri Milletvekili Tamer'den Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.Tamer,...

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Tamer, mesajında, Sağlıklı bireyler olarak çevreye olumlu etkiler vermek için fiziksel olarak vücut sağlığımıza dikkat etmemiz gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Fiziksel sağlıkta ise, vücudun organlarının sağlam bir şekilde çalışması bizim elimizdedir. Ağız ve diş sağlığı ise vücut sağlığımızı etkileyen en önemli etkenlerdendir. Ciddi bir rahatsızlık gibi görülmeyen ağız sağlığımızı bozan hastalıklar bütün vücudumuzu etkilemektedir. sağlığımızı da bozmaktadır. Diş hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklarının risklerini arttırmaktadır.

Reklam
Reklam

Vatandaşlarımızın diş hastalıklarından korunmada ağız ve diş sağlığının bilincinde olmaları, dişlerini düzenli fırçalamaları, düzenli beslenmeleri ve her yıl hekim kontrolünde ağız ve diş sağlığının kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Diş sağlığımız için fazla miktarda süt ürünleri tüketilmeli ve dişlerimize zarar veren yiyeceklerden, şekerli yiyeceklerden yapabildiğimiz kadar kaçmalıyız. Öğün aralarında abur cubur gibi zararlı yiyecekler yerine taze meyve ile beslenmeliyiz.

Bu vesile ile tüm sağlık kurumlarımızın ve halkımızın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: