Ak Parti Kayseri Milletvekili Tamer'in Dünya Ruh Sağlığı Günü Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle bir...

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tamer mesajında, dünya genelinde 1992 yılından itibaren 10 Ekim tarihi Dünya Ruh Sağlığı günü olarak kutlandığını belirterek şunları söyledi:

"Sağlık deyince aklımıza bedensel sağlığımız gelir fakat ruh sağlığımızda bedensel sağlığımız ile birlikte sağlığımızın bütününü oluşturmaktadır. Ruh sağlığımızdaki bozukluklar zamanla birçok bedensel hastalıkların görülmesine neden olmaktadır. Örneğin, stres çağımızın hastalığı olup birçok bireyin hayatta karşılaştığı bir ruhsal hastalıktır. Stres ile birlikte oluşan olumsuz koşullar ciddi bedensel hastalıklara yol açmakta kanser gibi ölüm ile sonuçlanan hastalıkların büyümesine, engellenemez seviyeye gelmesine neden olmaktadır. Ruh sağlığımızın önemi gelişen dünya şartlarına göre son zamanlarda daha da ön plana çıkarılmış bu nedenle Devletlerin ve dünya sağlık örgütlerinin desteği ile toplum sağlığının öncelikli konusu haline getirilmiştir. Ülkemizde, ruhsal hastalıkların çokça görülmesine rağmen hastalığın tedavisi için sağlık kuruluşlarına başvurma oranları düşüktür. Bu nedenden dolayı toplum olarak bedensel sağlığa önem verdiğimiz gibi ruhsal sağlığımıza da önem vermeli; toplum tarafından ruh sağlığının öneminin anlaşılabilmesi için de duyarlılığın arttırılması, ruh sağlığı ve önemi hakkında bilinçlendirme eğitimlerine katılmamız takip etmemiz gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Bu vesile ile 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününü kutluyor, 10 Ekim tarihinin ruh sağlığının sağlığımız için öneminin en faydalı bir şekilde anlaşılmasını diliyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: