AK Parti Kocaeli 4. Olağan Kongresi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin 10 yılda Türkiye'de çok büyük hizmetler yaptığını belirterek, "Allah'ın izniyle

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin 10 yılda Türkiye'de çok büyük hizmetler yaptığını belirterek, "Allah'ın izniyle gelecek 10 yılda da ülkemize ve milletimize büyük hizmetler gerçekleştirecektir" dedi.

Partisinin İsmetpaşa Stadı'nda düzenlenen il kongresinde konuşan Ergün, hiçbir siyasi partinin atamadığı adımları, cesaret edemediği işleri yapan AK Parti'nin partinin mensubu olmaktan herkesin gurur duyduğunu söyledi.

Kongrelerin statlarda yapılması ve partililerce doldurulmasının Türk siyasetine çok önemli bir katkı sağladığını anlatan Ergün, "Çok önemli bir yeniliktir. Bu yeniliği gerçekleştiren AK Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her kongremizde büyük bir coşku, yeni bir heyecan yaşıyoruz. Kadrolarımız yenileniyor, gençleşiyor. Daha yeni, daha dinamik kadrolarla yolumuza devam ediyoruz. AK Parti geçtiğimiz 10 yılda Türkiye'ye çok büyük hizmetler yaptığı gibi, Allah'ın izniyle gelecek 10 yılda da ülkemize ve milletimize büyük hizmetler gerçekleştirecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ergün, Kocaeli'deki AK Parti teşkilatlarının çalışma ve hizmetleriyle herkes tarafından takdir edildiğini belirterek, milletvekillerinin tamamına yakınının 3 dönemdir teşkilatların içinden seçildiğini bildirdi.

Belediye başkanlarımızın tamamına yakınının da teşkilatların içinden yetiştiğini ifade eden Ergün, "AK Parti Kocaeli teşkilatlarımızın performansı ve dinamizmi Türk siyasetine örnek olmuştur. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeniden Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Türkiye'nin zenginleşmesi yolunda atılacak yeni adımlar, yeni muhteşem adımlar, yeni AK Parti teşkilatlarının adımlarıyla gerçekleştirilecektir" şeklinde konuştu.

-Ekonomik gelişmeler-

Türkiye'nin 10 yılda büyük gelişme kaydettiğini, ekonomik sıralamadaki konumunu 10 basamak yükselttiğini anımsatan Ergün, Türkiye'nin milli gelirini 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardığını söyledi.

"İhracatını 36 milyar dolardan 140 milyar dolara yükselten bir Türkiye var, bu yetmez' diyen Ergün, sözlerini şöyle tamamladı:

"10 yıl sonraki hedefimiz, 2023 hedefimiz, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmak, fert başına milli gelir seviyemizi 25 bin dolar seviyesine çıkarmak, 500 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek. İşte bunları, bu hedefleri gerçekleştirmek AK Parti'nin önümüzdeki 10 yıl boyunca yapacağı çalışmalara, yerel yönetimlerimizin, hükümetimizin yapacağı çalışmalara bağlı olacaktır.

Reklam
Reklam

Bu çalışmalarımızda AK Parti teşkilatlarının dinamizmi, heyecanı, gayreti çok önemlidir. Çünkü siz hükümetlere heyecan veren, yerel yönetimlere heyecan veren bir kadrosunuz. Bu hizmetler sizin verdiğiniz heyecanla yürüyen hizmetler olacaktır. 4. olağan kongremizin teşkilatımız, için şehrimiz için ülkemiz için, milletimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: