AK Parti Konya Milletvekili Akış:

 AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Mevlana'nın din, dil, ırk ve rengi ne olursa olsun bütün insanlara seslenebildiğini ve dünyanın kalbinde önemli yer edindiğini belir.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Mevlana'nın din, dil, ırk ve rengi ne olursa olsun bütün insanlara seslenebildiğini ve dünyanın kalbinde önemli yer edindiğini belir. Akış, Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın, Mevlana'nın barışçıl ve hoşgörülü insan modelini merkez alan mistik felsefesine bugünlerde çok ihtiyacı olduğunu ifade etti. Mevlana'nın, sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörünün sembolü olduğunu bildiren Akış, şunları kaydetti: "Hz. Mevlana, din, dil, ırk ve rengi ne olursa olsun bütün insanlara seslenebilmiş ve dünya insanının kalbinde önemli bir yer edinmiştir. Bugüne kadar gönüllerimize seslenen ve bundan sonra da bizleri etkilemeye devam edecek Mevlana, görüşleriyle hepimize ışıktır. Hz. Mevlana'nın kudretli sesi, insan ruhuna işleyen sevgi öğretisi sayesinde bu coğrafya yüzyıllardır evrensel değerlerin adresi olmuştur. İlmin, sevginin, huzurun ve kardeşliğin manevi simgesi, büyük düşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi Hakk'a yürüyüşünün 740'ıncı yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: