AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: "1 Kasım Itibariyle Basın Kartı Taşıyan Basın Mensuplarının Sayısı 14 Bin 164 Adedi Bulmuştu" "BYEGM, Bir Anlamda Ülkemizin Iletişimve Enformasyon Hafızası Gibi Çalışmaktadır"

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, 1 Kasım 2012 itibariyle basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısının 14 bin 164'ü bulduğu

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, 1 Kasım 2012 itibariyle basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısının 14 bin 164'ü bulduğu bildirdi.

Yerlikaya, TBMM Genel Kurulu'nda 2013 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, 1920'de kurulan ve 1984 yılında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle bugünkü adını alan Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatı, 17 il müdürlüğü, 39 yurt dışı teşkilatı ile faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kurumda görevli mütercimlerin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça olmak üzere toplam 21 dilde, her gün yaklaşık 350 internet sitesini taradığını, ayrıca bu dillerde yayın yapan televizyon kanallarının haber bültenlerini, Reuters, AFP, AP ajanslarını da 24 saat takip ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Radyo ve televizyon kayıtları taranmakta, Türkiye'ye ilişkin olan haber ve programlar kırpılarak, klip haline getirilmekte ve çevirisi yapılarak devletin en üst makamlarına anında ulaştırılabilmektedir. Ayrıca Türk basınında önemli haber ve yorumlar İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusçaya çevrilmektedir. Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurumun internet sayfasına konulmaktadır" dedi.

Genel Müdürlüğün yerel medyayla yurdun değişik bölgelerinde yerel ve bölgesel medya buluşmaları düzenlediğini anlatan Yerlikaya, Genel Müdürlüğün Anadolu'daki gazetelere haber kaynağı oluşturmak amacıyla aylık olarak Anadolu'nun Sesi gazetesi yayımladığını aktardı.

Genel müdürlüğümüzün diğer bir faaliyet alanının ise Basın Kartı Yönetmeliği uyarınca basın kartları düzenlemesi olduğunu anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Basın mensuplarının ulaşım, iletişim ve benzeri gibi alanlarda mal ve hizmetlerden yararlanırken avantaj sağlamaları amacıyla çeşitli kurumlarla anlaşmalar yapılmaktadır. 1 Kasım 2012 tarihi itibarıyla, basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısı 14 bin 164 adedi bulmuştur. Bunlardan 4 bin 495'i sürekli basın kartı, 195'i basın şeref kartı, 98'i serbest basın kartı, 9 bin 376'sı da basın kartı sahibi kimselerdir. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ayrıca, 1925 yılından beri yayınlanan 'Türkiye' almanak kitabı bu yıl 12 dilde yayınlanmıştır. Kurum, devlet ve Hükümet faaliyetlerinin tanıtılması, kamusal iletişim ve kamu diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde de yabancı kamuoyunun ülkemizle ilgili güncel genel konularda doğru ve ilk elden bilgilendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. BYEGM, bir anlamda ülkemizin iletişim ve enformasyon hafızası gibi çalışmaktadır. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün hizmetleri, ülkemiz adına gerçekten dışa açık bir pencere olduğunu göstermektedir."

Reklam
Reklam

Yerlikaya, kurum bütçesinin 154 milyon 117 bin 500 Türk lirası olduğunu belirterek, bütçenin hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: