AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Sarayönü'nde

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve beraberindeki heyetle, AK Parti Sarayönü İlçe

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve beraberindeki heyetle, AK Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

AK Parti Sarayönü İlçe Başkanı Nafiz Solak'ı makamında ziyaret eden Yerlikaya ve Selvi, il Genel Meclisi üyeleri ve partililerle birlikte 2012 yılının değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, yeni Büyükşehir Yasası'nın tam olarak uygulanmaya başlanmasıyla birlikte köy ve beldelere yapılacak hizmetlerin katlanarak artacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Son dönemde, terör konusundaki gelişmelerin, birileri tarafından ülke bölünecekmiş, parçalanacakmış, PKK ile pazarlığa oturulmuş gibi aksettirilmeye çalışıldığını ifade eden Yerlikaya, "Birileri bu terörü, kan davasına dönüştürmek istiyor. Bu oyunlara asla gelmeyeceğiz. Terörle mücadele, olması gerektiği gibi devam ediyor" dedi.

Tarım ve hayvancılık konusuna da değinen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Tarım konusunda destekler var fakat hayvancılık konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden et fiyatlarını dengede tutmak ve çiftçiyi zarar ettirmemek için Et Müdahale Kurumu oluşturulacak. Sütte bu yapıldı ve olumlu sonuçlar da alındı. Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri, saman alımına başladı. İsteyen çiftçilerimiz başvurmaları halinde piyasa fiyatının altında saman temin edebilecek. Tarım için, hayvancılık için, ziraat için ne gerekiyorsa yapılacak."

Yerlikaya'nın ardından söz alan Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın çok önemli kazanımları olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Önceden bütçelerin, nüfus baz alınarak belirlendiğini, yeni yasayla birlikte bunda yüz ölçümünün de önemli bir etken haline geldiğini anlatan Selvi, "Bundan sonra bütçeler belirlenirken yüzde 70 nüfus, yüzde 30 ise yüz ölçümü göz önünde bulundurulacak. Bu yüzden Konya, daha önceden nüfusuyla bütçenin önemli bir bölümünü götüren İstanbul'dan pay alacak. Bu şekilde Konya'nın bütçesinde önemli bir artış yaşanacak" dedi.

Son olarak 2013 yılı Konya İl Özel İdaresi yatırım programları çerçevesinde Sarayönü'ne getirilecek hizmetlerin istişaresi yapılarak toplantı sonlandırıldı.

Muhabir : Ahmet Turan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: