AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Sarayönü'nde

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Sarayönü Beşgözler Su Kaynağı'nda incelemelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Sarayönü Beşgözler Su Kaynağı'nda incelemelerde bulundu.

Yerlikaya, beraberinde Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve AK Parti Konya İl Teşkilatı üyeleriyle birlikte Sarayönü Beşgözler Su Kaynağında incelemelerde bulundu.

Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Sarayönü Beşgözler Projesi Planlama Revizyonu ve Proje Yapımı işi ihalesinin bu ay içinde yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Projenin sözleşme aşamasında olduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bu revizyon çalışmaları sonucunda kapalı sistem sulama şebekesi alternatifi ve proje formülasyonu yeniden incelenerek sulama sahasının arttırılması araştırılacaktır. Bu proje gerçekleştiğinde, Beşgözler Kaynağı ve bu kaynak suyunun geçeceği güzergahtaki arazilerin hepsi kapalı sistemde sulamayla süreklilik arz eden bir şekilde sulama imkanına kavuşacaktır. Şu anda bölgede 9 bin dekar alan sulanabilmektedir. Proje bittikten sonra ise yaklaşık 50 bin dekar arazi sulanacağı gözönünde bulundurulursa, projenin önemi daha iyi anlaşılabilecektir. Ayrıca sulanan bu arazilerdeki verim kat kat aratacak ve daha fazla verim elde edileceği aşikardır."

Muhabir : Ahmet Turan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: