AK Parti Konya Milletvekili Zorlu: "Savaş Uçaklarımızın Konya'da Üretilmesi Için Bizler De Elimizden Geleni Yapmanın Gayreti Içinde Olacağız"

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, yerli savaş uçaklarının Konya'da üretilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, yerli savaş uçaklarının Konya'da üretilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Zorlu, partisinin il binasında yaptığı toplantıda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Akşehir'de "Kendi savaş uçağımızı yapabilme konusunda bir çalışma başlattık" açıklamasının Türkiye açısından müthiş bir haber olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın Konya'dan da birçok firmanın uçak üretimine talip olduğunu söylediğini aktaran Zorlu, "Bakanımız kendi savaş uçağımızı yapabilme konusunda çalışma başlatıldığını ve inşallah Türkiye'nin 100. yılına giderken de bundan çok olumlu bir sonuç alarak milletimizin önüne çıkacaklarını söyledi. Konya'da üretilmesi için bizler de elimizden geleni yapmanın gayreti içinde olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

MTA tarafından 4 yıl süren çalışmalar sonucunda Karapınar'da 1,8 milyar tonluk linyit rezervinin keşfedildiğini anımsatan Zorlu, sahadaki linyitin 5 bin megavat gücündeki termik santrale 30 yıl yetebilecek rezerve sahip olduğunu ifade etti.

Termik santralin hem ekonomiye hem de istihdam ve enerji üretimine ciddi katkılar sağlayacağını dile getiren Zorlu, kabinedeki 4 bakanın değişikliğiyle ilgili olarak da "Nöbeti devreden de nöbeti devralan kadar kıymetli, birikimli ve bu ülke için kalbi atan isimlerdir. Dolayısıyla bir bakan gider, bir bakan gelir. AK Parti iktidarı kadrolarının amacı koltuk kapmak değil, hizmet etmektir. Yaptıklarımız da bunu ziyadesiyle gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Avukatların davalara başörtülü girişi gibi yakın bir gelecekte diğer haksız uygulamaların da tek tek ortadan kalkacağını belirten Zorlu, şunları kaydetti:

"Malumunuz başörtülü avukat kardeşlerimiz daha önce davalara istedikleri gibi yani başörtülü bir şekilde mahkeme salonuna alınmıyordu. Ancak Danıştay 8. Dairesi'nin Türkiye Barolar Birliği meslek kurallarından 'Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar' hükmünü içeren 20. maddesinin 'başları açık' ibaresinin yürütmesini durdurması bu haksız uygulama sona ermiş oldu. Bu bizce çok önemli bir gelişmedir. Zira bu kararın bireysel hak ve özgürlükleri savunan çok olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz