Ak Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun 714. kuruluş yıl dönümü sebebiyle mesaj...

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun 714. kuruluş yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınladı.

Osmanlı Devleti'nde hoşgörü, hak ve adaletin hakim olduğu, bir çok ulusun aynı çatı altında asırlarca birlikte yaşadığını belirten Sanaçoğlu, "Bundan 714 yıl önce bir cihana hükmeden Şanlı bir İmparatorluğun temeli atılmış, 'Osmanlı Devleti' Anadolu Beylikleri arasından çıkarak zor koşullar altında kurulmuştur. 1299 yılında bu topraklardan, Domaniç de atılan bir tohum büyüyüp gelişerek koca bir çınar oldu. Hayme Ana’nın torunu Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi’nin Söğüt'te kurduğu Osmanlı Devletinin kolları cihanı saran bir imparatorluk haline geldi. Osman Gazi’nin Ninesi Hayme Ana’nın öğütlerine hocası ve Kayınbabası Büyük İslam Alemi Şeyh Edebali’nin nasihatlerini kendisine ilke edindi ve devleti böyle yönetti. İnsana değer veren bir yönetim anlayışı ile 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibine sadık kalarak temelleri sağlam güçlü bir devlet idaresi oluşturdu. Osmanlı Devleti asırlarca dünyanın göremediği ve özlem duyduğu huzuru tüm Cihana yaşatmış diğer devletlerin görmediği saygıyı görmüştür. Kıtalara yayılan görkemli vatanıyla asırlar süren şöhretiyle, cesur, çalışkan, adil ve düşmanına karşı savaşçı padişahlarıyla tüm dünyaya şanının yaymıştır. İşte biz bu, milleti millet, devleti devlet yapan ecdadın torunlarıyız. Bizler yedi asırdır geniş bir coğrafyayı etnik grupları barış ve adalet içinde yöneten bu şanlı devletin hatıralarına sahip çıkmalıyız. Hoşgörü, hak ve adaletin hâkim olduğu birçok ulusun aynı çatı altında sorunsuzca yaşadığı ve kardeşlik yaptığı Osmanlı Devleti'nin 714. kuruluş yıldönümünü ve milletçe kutladığımız Osmanlı Haftasını tebrik ediyor, birlik beraberlik içerisinde geçirmemizi temenni ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: