Ak Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal:

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, “BDP hal Meclis’teyse İngiltere’deki demokrasinin çok ötesinde çok geniş...

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, “BDP hal Meclis’teyse İngiltere’deki demokrasinin çok ötesinde çok geniş bir hoşgörüye ve tahammüle sahibiz demektir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Terör raporu’ sunan isim olarak bilinen, AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili görüşlerini İHA'ya açıkladı. Bal, "Her zaman söylüyorum bu milli bir meseledir ve buna kısır siyasi bir vizyondan bakmak ciddi sorundur. 30 yıldır terör örgütü aktif. Sağdan, soldan hükümetler geldi geçti ama değişmeyen terörün ve örgütün varlığı oldu. Teröre karşı duruşumuzu gözden geçirmemiz lazım. Pozitif eleştiri ve önerilerle gelmeliyiz. Şimdi birileri dezenformasyon yapıyor, ‘Hem barış diyeceksiniz hem operasyon yapılacak. Bu insani değil’ diyorlar. Barışla, silahlı operasyonu birbirine alternatif olarak sunuyorlar. Sorun sadece güvenlik sorunu elbette değildir. Ama güvenliği sağlamak her türlü çözümün olmazsa olmaz ön şartıdır. Güvenlik olmadan halkın önüne doğru dürüst sandık koyamazsınız, koysanız bile hür iradesiyle istediği gibi hareket edemez. Biz orada birinci partiyiz ama iddia ediyorum tam güvenlik olsaydı, insanlar iradelerini hür olarak ortaya koyabilselerdi diğer partilerle aradaki makas daha fazla olacaktı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Bazı kesimler, ‘Demokratikleşme ile, ekonomik teşviklerle, reformlarla, mağduriyetleri gidererek bu sorunları çözeriz’ diyorlardı. Ben raporumda da yazdım, siyasete girmeden de söylüyordum; burada denge önemlidir” diyen Bal, “Herkesin anlayacağı bir örnek vereyim: Yüce yaratıcımızın rahmeti sonsuz, gazabı şiddetlidir. Cenneti yarattığı gibi cehennemi de yaratmıştır. Burada bir denge görüyoruz. Yani ‘Ya o, ya o” değil. Sıhhatli, güçlü bir devlet aynı şekilde olmalı. Güçlü bir devletin yumuşak gücü, şefkati olacak. Hangi dinden, mezhepten, bölgeden olursa olsun hiçbir vatandaş o kucağın dışında kalmayacak. Diğer taraftan ise hangi ideolojik, dinsel veya etnik kanaldan gelirse gelsin şiddet kullanana karşı gazabını göstermekle devlet mükelleftir. Bu dengeli yaklaşımı kabul etmek mecburiyetindeyiz. ‘Silahlı mücadele mi yoksa demokratik açılım mı?’ meselesinde ikisi de birbirinin alternatifi değildir. Bizim hükümetimiz terörle mücadelede sözünü ettiğim dengeli yaklaşımı benimsiyor ve uyguluyor. Bir taraftan yeni anayasa çalışmaları sürüyor, sayın Başbakanımız yeni ekonomik teşvik paketini açıkladı ve diğer taraftan silahlı mücadele devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz