Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi:

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sözlerini...

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sözlerini eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir" sözlerine tepki gösteren AK Parti Malatya İl Başkanı Tüfenkci, açıklamasında, "Güler’in yaptığı açıklama CHP’nin zihin yapısının yansımasıdır. Biz bu tür açıklamaları kınıyoruz ve doğru bulmuyoruz. Özellikle başlatmış olduğumuz bu süreç içerisinde bu tür ayrımcı dilin kullanılması hepimizi üzmüştür” dedi.

Reklam
Reklam

Bülent Tüfenkci, "Yeryüzünde hiçbir ırkın bir diğerinden üstünlüğü olamaz. Tarih boyunca bu topraklarda her millet kardeşlik hukuku içerinde, eşit haklara sahip olmuştur. Biz ecdadımızdan kalan mirasımız gereği her vatandaşımıza eşit mesafede durduk, bundan sonra da bu duruşumuzu göstereceğiz. Nasıl ki Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda her milletten, her yaştan insanımız bu topraklar için şehit olduysa bunda sonra da aynı duygularla, aynı bilinçle hareket edip bütünlüğümüzü ve birliğimizi koruyacağız. CHP milletvekili yaptığı talihsiz açıklama ile temelde nasıl bir zihniyete sahip olduğunu göstermiştir. Bu ulusalcı, ırkçı, faşist zihniyet sadece bir vekille ibaret değil. Parti içerisinde Güler’e verilen destekle bu ayrımcı, kibirli duruşun azımsamayacak derecede olduğunu görüyoruz. Tabi hala Dersim ile yüzleşemeyenlerin, başörtüsünü gericilik olarak görenlerin, İmam Hatipleri kapatılmasına vesile olanların bu tür çıkışlarına şaşırmamak gerek. Yıllarca Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağ-sol diye ayrıştırılarak çok acılar çektir, çok insanımızı kaybettik. Biz istiyoruz ki tarihte yaşanan bu acıları tekrar yaşamayalım, gücümüzü, enerjimizi bu isabetsiz açıklamalar ile tüketmeyelim. Kimlik üzerinden, mezhep üzerinden siyaset yapmanın, halkı küçümsemenin ve ayrıştırmanın ne ahlaki ne de insani bir tarafı olamaz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: