AK Parti Malatya Milletvekili Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, daha önce bütçeden en büyük payın Milli Savunma Bakanlığı'na, silahlara ayrıldığını belirterek, "Artık insanımız

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, daha önce bütçeden en büyük payın Milli Savunma Bakanlığı'na, silahlara ayrıldığını belirterek, "Artık insanımız için gerekli olan eğitime, sağlığa ayırıyoruz" dedi.

Parti binasında düzenlenen 'Halk Günü'ne katılan Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütçe çalışmalarını tamamladıklarını hatırlattı.

Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye'deki büyüme rakamları ve istikrarın örnek gösterildiğini dile getiren Çalık, Wall Street Journal ve CNN'de "Hasta adam geçmişte kaldı" gibi başlıklarla Türkiye ekonomisinin anlatıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki ekonomik göstergelerin düzelmesinde emeği bulunan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara teşekkür eden Çalık, AK Parti hükümetinin işsizliği azaltan trendiyle dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Öznur Çalık, makro ekonomik gösterge verilerini paylaşarak, cari açığın azalmaya devam ettiğini vurguladı. Meclis'te kabul edilen 2013 bütçesi rakamlarını anımsatan Çalık, kamu kaynaklarından en önemli bütçenin eğitim ve sağlığa ayrıldığını dile getirdi. Eğitime ayrılan payın yüzde 20,7 oranında artırıldığını belirten Çalık, "2002 yılından bu yana bütçeden eğitime ayrılan pay, yüzde 9,4'ten yüzde 17'ye yükselmiş vaziyette. Daha önce bütçemizin en büyük kısmını, pastanın en büyük bölümünü Milli Savunma Bakanlığı'na, silahlara ayırırdık. Artık insanımız için gerekli olan eğitime, sağlığa ayırıyoruz" dedi.

Muhalefetin tavrını da eleştiren Çalık, "Muhalefet ekonomik göstergelere ve bütçeye rağmen hala laf söylemekten utanmıyor, sıkılmıyor. Dönüp baktığımızda 2002'deki bir vatandaşımızın aldığı asgari ücretle, memur maaşıyla bugün gelinen noktanın ne olduğunu görmezlikten geliyor. Ama bunu bütün dünya görüyor. Muhalefetin görmemesi bizi hiç enterese etmiyor. Çünkü milletimiz görüyor, milletimiz duyuyor ve sandıkta da cevap veriyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Örnek bütçenin herkesin gururu olduğunu ifade eden Çalık, Malatya'nın da bütçeden kendisine düşen payı alacağını, özellikle de büyükşehir olduğunda kentin büyüyüp gelişeceğini belirtti.

Hekimhan ve Kale'deki meslek yüksek okulları için Maliye Bakanlığı'nın yedek bütçesinden ödenek talep ettiklerini dile getiren Çalık, yüksek okulun buralarda yapılmasının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

-Kuvvetler ayrılığı tartışmaları-

Bir gazetecinin Teşvik Kanunu'ndaki bazı uygulamaların 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatması üzerine Çalık, kendilerinin de teşviklerin sürmesini istediklerini vurguladı. Uygulamaların sona ermesiyle ilgili bazı kaygılar bulunduğunu hatırlatan Çalık, uygulamanın devamı noktasında geçiş sağlanabilmesi yönündeki talepleri ilgili bakanlara ilettiklerini belirtti.

Kuvvetler ayrılığı konusundaki tartışmaların hatırlatılması üzerine de Çalık, bürokratik oligarşinin ortadan kaldırılması, yani yürütmenin yargıya, yargının yasamaya, yasamanın diğer kuvvetlere etkisinin olmamasını anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Eğer bağımsızlık varsa şayet, birbirinin yaptığı iş asla engellenmemeli. Engeller ortadan kaldırılmalı" dedi.

Reklam
Reklam

Öznur Çalık, önümüzdeki dönemde başkanlık sistemine geçişi düşünen partinin mensupları olarak, başkanlık sistemine geçildiğinde bunların yeniden ele alınacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz