Ak Parti Malatya Milletvekili Faruk Öz:

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "2013 yılı içerisinde, Malatya’da 9 milyon TL hayvancılık...

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "2013 yılı içerisinde, Malatya’da 9 milyon TL hayvancılık için hibe desteğimiz var" dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz, partililerle beraber İl Yönetim Yedek Üyesi Abuzer Göğüs'ün veteriner kliniğinin açılışını yaptı.

Açılışta, tarım ve hayvancılık konusunda çeşitli konulara değinen Öz, şunları kaydetti: "Biz AK Parti hükümeti olarak tarımın ve hayvancılığın gelişmesi, kalkınması noktasında birçok imkanları seferber ettik ve bunlar devam etmektedir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; Malatya, hayvancılıkta bazı sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların başında da yem meselesi gelmektedir. Hayvancılık yapacak kişilerin, yemini kendisi üretme imkanları olanların bu mesleği tercih etmesi gerektiği kanaatindeyim. Bizim de bu noktada desteklerimiz var. Bunu çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Aynı zamanda mera ıslahlarını doğru yapmamız lazım. Bunu doğru yapmayınca meralarımız telef oluyor. Biz hayvan üreticimizin ürettiği mamulleri olabildiğince maliyet girdilerini azaltarak, üretim yapmalarını sağlamak zorundayız. 2013 yılı içerisinde 9 milyon TL hibe desteğimiz var, faizsiz kredilerimiz var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: