Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eskkk’yı Ziyaret Etti

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali...

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, AK Parti il başkan yardımcısı Murat Turgut, AK partili yöneticiler ile kefalet kooperatifi yönetiminin de yer aldığı ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, “Sayın vekilimize bir teşekkürümü, bir de esnafların taleplerini ileteceğim. Teşekkürüm, Salih Kapusuz bey’in ziyaretinde, kredi taleplerimizi iletmiştik. Daha sonra esnaflara yıl sonuna kadar 110 milyon TL ek kredi verilmesi kararlaştırıldı. Bundan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

1 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu ile, kredi alacakların ve krediye kefil olacakların eşlerinin de kefil olarak istenmesin sıkıntılar doğurduğunu söyleyen Ali Evren, bu durumun esnafın kredi almasını azalttığını vurguladı.

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık ise AK Parti iktidarları olarak esnaflara sağladıkları imkanlardan ve kredilerden söz edip, “Kredilerin 25 bin TL’nin altındakilerin yüzde 50’si, bunun üzerindeki yüzde 35’i sübvansiye ediliyor. 2002’de esnafa en üst limit olarak 5 bin TL kredi verilirken, bugün 100 bin TL’ye yükseltildi. Esnafa sicil affı getirdik. Kredilerdeki bürokrasi minimuma indi. Esnafların kredi alma imkanının geliştirdik. 300 milyon TL’ye ulaşan esnafımızın borcunu yaklaşık 200 milyonunu taksitlendirdik” şeklinde konuştu.

Kredi kullanımında hem kredi kullanan hem de kefilin eşinin imzası istenmesi konusuna da temas eden Çalık, “Konuyu bakanımız Hayati Yazıcı ile görüştük. Bununla ilgili düzenleme önümüzdeki dönemde yapılacak diye ümit ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çalık, “17-22 Eylül arası Ahilik Haftası nedeniyle Şevket başkanımızın talebi nedeniyle başbakan yardımcımız sayın Bekir Bozdağ ile telefonla görüştük ve Malatya’ya davet ettik. Genel Başkan Yardımcımız Bekir Bozdağ, olağan üstü bir durum olmazsa 20 Eylül’de Malatya’da Ahilik Haftası törenlerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: