Ak Parti Malatya Milletvekillerinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AK Parti iktidarlarının kadınlarla ilgili reform denecek hizmetler yaptıklarını bildirdiler.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz AK Parti iktidarı olarak, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik haklarındaki ilerlemeleri ve siyasi yaşamda etkinliklerinin artmasına yönelik çalışmaları ülke kalkınmasının ve çağdaş toplumlar seviyesine ulaşmamızın vazgeçilmez unsurları olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Milletvekili Mustafa Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda özetle şunları belirtti. :

AK Parti hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde kadınlarımızın toplumsal sorumluluk açısından her alanda yerlerini almaları sağlanmıştır. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın icracı bir bakanlık olarak kurulmasıyla kadınlarımızın sosyal hayat ve çalışma hayatlarında takdire şayan çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir. Son 10 yılda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı pozitif ayrımcılığı öne çıkaran düzenlemeler yapıldı. İşyerlerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı. Kadın ve çocuklar için sığınma evleri açıldı. Haydi kızlar okula, ana kız okuldayız gibi çeşitli kampanyalarla 350 binden fazla kız çocuğumuzun okulla buluşturulması gibi sayabileceğimiz gibi bir çok çalışma yapıldı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: