AK Parti Manavgat Kadın Kolları Başkanlığına Ünal seçildi

AK Parti Manavgat Kadın Kolları Başkanlığı'na Gülsüm Senirli Ünal seçildi.AK Parti Manavgat Kadın Kolları 3....

AK Parti Manavgat Kadın Kolları Başkanlığı'na Gülsüm Senirli Ünal seçildi.
AK Parti Manavgat Kadın Kolları 3. olağan kongresi MATSO konferans salonunda yapıldı. Mevcut başkan Ümmü Gülsüm Cengiz, kongrede yeniden başkan adayı olmadı. Tek liste halinde gidilen seçimde, Gülsüm Senirli Ünal, 430 delegeden oy kullanan 380'inin oyununun tamamını alarak kadın kolları başkanı seçildi.
Kongreye, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan ve AK Partili belde belediye başkanları katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Milletvekili Gökçen Enç, Antalya'da partilerinin 110 bin kayıtlı üyesi olduğunu, bunun 33 binin kadın olduğunu söyledi.
AK Parti'nin, TBMM'de 46 kadınla temsil edildiğini hatırlatan Enç, partilerinin Antalya genelinde 13 bediye meclisi üyesi kadının bulunduğunu, bu rakamın çok düşük olduğunu kaydetti. 2,5 yıl sonra yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde kadın belediye başkanı ve belediye meclisi üyesi sayısının daha üst seviyeye çıkaracaklarını belirten Enç, 12 Haziran seçimlerinde Antalya'da yakaladıkları başarıyı şimdiden yapılacak çalışma ile yerel yönetimlere taşınması gerektiğini söyledi.
Enç, "Partimiz, kadın sorunlarına karşı çok duyarlı bir parti. Partimizi, Meclis'te 46 kadın milletvekili temsil ediyor. Antalya'da 110 bin kayıtlı üyenin 33 binini kadınlar oluşturuyor. Antalya'da 110 kayıtlı üye ile en büyük sivil toplum kuruluşuyuz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz