Ak Parti Manisa İl Başkanı Baybatur: “darbe Sözcüğü Tarihe Karıştı”

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Artık Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe sözcüğü kullanılmayacaktır. Bu ülke...

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Artık Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe sözcüğü kullanılmayacaktır. Bu ülke demokrasi ile yönetilmeye devam edecektir” dedi.

AK Partili Baybatur, 28 Şubat’ın 16’ncı yıldönümü ve darbeler hakkında açıklamalarda bulundu. Baybatur, her darbede ülkenin zarara uğradığını ekonomisinin battığını ifade ederek, “28 Şubat’ta yapılan ve bin yıl sürecek denilen süreç 10 yıl bile sürmedi. Halkın referandumda darbelerden bıktığı ve istemediği bir kez daha ortaya çıktı. Türk Milleti hiçbir zaman darbe istememiştir. Ancak bu ülkenin yöneticileri çıkarları uğrununa darbe yapmış, her darbede ülkenin kasasını soymuşlardır. Yapılan her darbe ekonomik ve sosyal olarak ülkemize zarar vermiş demokrasi askıya alınmıştır. Demokrasilerde darbe sözcüğünün kullanılmadığı gibi darbe geri kalmış ülkelerin kangren haline gelmiş yarası olarak görülmüştür. Oysa geri kalmış ülkelerdeki gibi ülkemizde darbe yapanlar tarihte bunun bedelini ve vebalini ödeyeceklerdir. AK Parti hükümeti darbeleri tarihe gömdüğü gibi darbecilerinde yargılanmasını sağlamıştır. Darbelerin olmadığı bir Türkiye’nin bu gün olduğu gibi ekonomisiyle dünyanın en iyi 16 ekonomisi arasında yer almaktadır. AK Parti hükümeti ile ülkemiz artık hedeflerini büyük tutmaya başlamış günü birlik politikalardan uzaklaşmış önce 2023 yılını ardından da 2071 yıllarını ülkemize hedef yaptı. Bu AK Parti’nin değil Türk Milleti’nin başarısıdır. Türk Milleti tarihte olduğu gibi bu günde büyük millet ve büyük ülke olacağını artık ispat etmiştir. Yapılan hizmetler ve yatırımlar gösteriyor ki artık dünyanın gözü kulağı Türkiye’nin üzerinde. Dünya krizle boğuşurken Türkiye yatırımlarına devam etti ve ediyor. Darbelerin olmadığı bir Türkiye dünyanın en büyük ülkesi olmasını sağlayacaktır. Bugün de hala darbe zihniyetini devam ettirenleri halk, sandığa gömüyor, gömmeye devam edecektir. Darbeci zihniyet bu ülkeyi geriye götürme zihniyetidir. Bu millete sevdası olan, bu ülkeyi ve milleti seven darbe kelimesi ağzına almaz. Darbeler artık tarih olmuştur. Ülkemiz ve milletimiz darbelerden çok çekti. Darbesiz Türkiye büyük Türkiye demektir. Artık asker sınırda asli görevine dönmüştür. Askerin asıl görevi bu ülkeyi dış saldırılardan korumaktır kendi ülkesinin insanına silah çevirmesi değildir. Artık Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe sözcüğü kullanılmayacaktır. Bu ülke demokrasi ile yönetilmeye devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: