AK Parti Manisa İl Başkanlığı, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, kendi internet sitesi ve bazı sosyal paylaşım siteleri...

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, kendi internet sitesi ve bazı sosyal paylaşım siteleri üzerinden AK Parti ile ilgili karalama kampanyası başlatan Manisa Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

İl Başkanı Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Baybatur, belediyenin mart ayı meclis toplantısından sonra internet sitesi ve bazı sosyal paylaşım siteleri üzerinden, AK Parti ile ilgili karalama kampanyası başlatıldığını söyledi. Bu kampanyada, Manisa’ya yapılan yatırımların AK Parti tarafından engellendiğinin öne sürüldüğünü belirten Baybatur, bu iddiaların yalan ve iftara olduğunu kaydetti. AK Parti grubunun üç yıldır belediye meclisine getirdiği ve Manisa’ya faydalı olacak birçok projeye destek verdiğinin altını çizen Baybatur, “Bugüne kadar hep yapıcı muhalefet politikası izledik. İyi niyetimizin de bu zamana kadar hep suistimal edildiğini gördük. Kendini dev aynasında gören MHP’li belediye başkanı, bugüne kadar hep uzlaşmadan uzak, kavgacı, geçimsiz, 'Ben yaptım oldu bitti' mantığıyla hareket etti. İl başkanı olarak iddia ediyorum ki bugüne kadar belediye başkanının hiçbir konuda, hükümet nezdinde yardım talebi olmamıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, gerek kendi partisinin gerek muhalefet partilerinin meclis üyelerinin görüşlerini hiçe saydığını ileri süren Baybatur, “Nitekim MHP’den istifa eden meclis üyeleri, bunun en güzel örneğidir. Kendisini padişah, meclis üyelerini de yeniçeri askeri sanan belediye başkanı, en sonunda kendi kazdığı kuyuya düşmüştür. Kendi grubuna dahi hükmedememiş ve istifalara neden olmuştur.” diye konuştu.

Daha önce de Başkan Ergün’ün davranış bozukluğu yaşadığını söylediğini dile getiren Baybatur, “Bu kentin sorumluluğunu taşıyamıyor. Nitekim belediye meclis toplantılarında meclis üyelerine karşı söz vermeyerek, bağırıp çağırarak gösterdiği nezaketsiz tutum, bunun en bariz göstergesidir.” şeklinde konuştu.

"Yavuz hırsız, evsahibini bastırır" misali, devletin resmi kurumu belediyenin yürüttüğü AK Parti'yi karalama kampanyasının da artık tahammül edilemez bir hal aldığını belirten Baybatur, “Belediyenin internet sitesi, militanca bir anlayışla yönetilmektedir. Taraflı haberler yapılmakta, kurdukları Facebook gruplarında sahte profillerle, AK Parti ile ilgili ağza alınmayacak küfürler sarf edilmektedir. Bu küfürlere, belediyenin resmi gazetesinde yer verecek kadar ileri boyutlara gidilmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan bu hakaretlerin asla karşılıksız kalmayacağını belirten Baybatur, “Bunun hukuktaki karşılığı, bilişim suçudur. Hukuki süreç başlattık, yayınlanan sahte Facebook profillerinin yorumları ve gazete ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Çok yakın bir zamanda, tek merkezden yönetilen bu rezaleti bir bir ortaya çıkaracağız. Kimlerin sahte profillerle AK Parti'yi suçladığını, iftira attığını göreceksiniz. Bu kişiler bunun hesabını, hakim karşısında verecekler. Teknolojiyi kullanarak yalan ve iftiralarla bize saldıranlar, yine teknoloji kullanılarak yakalandıkları, hakim karşısına çıktıkları gün, içinde bulundukları gafletin farkına varacaklardır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: