Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Geçmiş dönemlerden bu yana; tapulu mülkü olup çeşitli nedenlerle...

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Geçmiş dönemlerden bu yana; tapulu mülkü olup çeşitli nedenlerle tapusu iptal edilip 2/B'ye dönüşen alanlar ve tarım alanları hak sahiplerine bedelsiz iade edilecektir" dedi.

Yurttaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümetimiz çok uzun yıllar devam eden ve ülkemizin daha rekabetçi bir ortamda büyümesine ve gelişmesine engel olan ya da sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkıp vatandaşımızı huzursuz eden birçok problemin çözümü için adımlar atmaktadır. 2/B olarak adlandırılan düzenleme de bu adımların en önemlilerinden birisidir. 2/B devlet ile milletin on yıllardır ihtilaflı olduğu bir alanın düzenlemesi, devlet ile milletin barışma projesidir. Ekip biçtiği, barındığı, çocuklarına gelecek olarak gördüğü alanları artık vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile sahiplenip tapusuna kavuşabilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Yurttaş, 2/B alanlarından elde edilecek gelirin kullanılacağı yerlerin son derece önemli olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti: "Gelirin yüzde 10'u yeni orman alanlarının oluşturulmasında ve orman köylülerinin kalkındırılmasında; kalan yüzde 90'ı da ülkemizin kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye karşı tüm ülkede yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde değerlendirilecektir. Kısacası büyük bir sosyal problem çözüme kavuşurken diğer yandan da elde edilecek kaynakla ülkemizin orman kapasitesi artırılıp sağlıklı konutlar, sağlıklı ve yaşanılabilir kentlerin yapımı sağlanacaktır."

Yurttaş, geçmiş dönemlerden bu yana; tapulu mülkü olup çeşitli nedenlerle tapusu iptal edilip, 2/B'ye dönüşen alanlar ve tarım alanlarının hak sahiplerine bedelsiz iade edileceğini söyledi. Tapusu iptal edilip orman alanında kalan yerlerin, hak sahiplerine karşılığı olarak eşdeğer arazi verilecek veya bedeli ödeneceğini anlatan Yurttaş, şöyle konuştu: "Hazine adına tescil edilen 2/B alanları rayiç bedel üzerinden (Maliye Bakanlığı tarafından kurulan komisyon marifetiyle tespit edilen şu anki mevcut piyasa satış bedeli) satışı yapılacaktır. 2/B alanlarında 5 yıl geriye dönük ecrimisil ödemeleri satıştan mahsup edilecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: