AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: "Osmanlıca Dersi, 2013-2014 Eğitim Veöğretim Yılı Müfredatına Alındı"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Osmanlıca'nın, sosyal bilimler liselerinde zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak 2013-2014 eğitim öğretim

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Osmanlıca'nın, sosyal bilimler liselerinde zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına alındığını bildirdi.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türk gençlerinin, atalarının dilini bilmesi gerektiğini ifade etti.

Selçuklu'nun, Osmanlı'nın Türkiye'nin geçmişi olduğunu, ancak bu medeniyetlerle Türkiye Cumhuriyeti arasında yazıda farklı alfabeler kullanılması nedeniyle kopukluk olduğunu dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Geçmişte bu topraklarda bin yıl hüküm sürmüş milletin çocuklarının yazdığı eserler var. Fakat bu yazılan eserlerini yazık ki zaman zaman yaktık veya kaybettik. Zaman zaman evlerimizin bir köşesine koyarak onlar bize biz onlara baktık. Zaman zaman da korktuk. Mezar taşlarını okuyamıyorduk. Camilerimizin, medreselerimizin, tarihi binalarımızın, bedestenlerimizin, ne zaman yapıldığını bilmiyorduk. Bununla ilgili olarak Osmanlıca zorunlu ders ve seçmeli ders olsun diyerek TBMM'de kanun teklifi vermiştim. Talim ve Terbiye Kurulu, ders koyma yetkisine sahip olduğu için verdiğim teklifi değerlendirerek, sosyal bilimler liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde seçmeli ders haline getirdi. Osmanlıca dersi, 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına alındı. Milletimize bir kez daha hayırlı olsun."

Muhabir: Turgay Duyar / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: