Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber:

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Ramazan ayı olmasına rağmen birtakım çevreler hainane planlarını devam...

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Ramazan ayı olmasına rağmen birtakım çevreler hainane planlarını devam ettirdiler. Ama güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız, onların birtakım planlarını başarılı bir şekilde sona erdirdi" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde protokolle halkın buluştuğu bayramlaşma törenine katılan Recai Berber, bölgede yaşanan huzursuzlukların ve siyasi gelişmelerin bütün bölge ülkelerine olduğu gibi Türkiye'ye de sirayet ettirmek isteyen bir takım çevreler olduğuna dikkat çekti. Bir yerden düğmeye basılmışçasına maalesef birilerinin bu hareketleri tetiklediğini anlatan Berber, şöyle konuştu: "Ama Türkiye büyük bir ülke. Cumhuriyetin kuruluşunda koyduğumuz 'Yurtta Barış, Cihanda Barış' ilkesini başta bölgemiz ülkeleriyle kardeş halklarımızla olmak üzere bunu temin etmenin gayreti içinde olduk. Bölgemizde başta komşularımız olmak üzere sıfır sorunla yaşamak hedefini koymak istediğimizde bu gelişmeleri bununla çelişkili görenler var. Barış tek taraflı bir şey değildir. Siz elinizden gelen herşeyi yapsanızda bu coğrafyada huzursuzluk çıkarmak isteyen başta enerji kaynakları olmak üzere bölgenin kaynaklarını 100 yıldır sömürenlerin oyunları devam ediyor. Ama bizim coğrafyamızdaki kardeş bildiğimiz halklarımızla bir daha bu oyunlara gelmemeye ahdimiz var. Nasıl kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyorsak bu coğrafyada da bize kendi içimizde husumet yaptırmak isteyenlere karşı oyuna gelmemek için taahhüdümüz var."

Reklam
Reklam

"Biz Türkiye olarak bölgemizde huzursuzluk çıkarmak isteyen dünyanın en güçlü ülkelerine bile Birleşmiş Milletler(BM) Güvenlik Konseyi'nde veto yapmış bir ülkeyiz"diyen Berber, 40 sene sonra ilk defa BM Geçici Konseyine üye olduk. Komşumuz İran'ı bu şekilde koruduk" ifadelerini kullandı.

Bizi Alevi, Sünni diye ülkemizde bölmek, çatıştırmak isteyenlerin bu oyunu bütün İslam coğrafyasında yaşatmak istediğini anlatan Berber, şunları söyledi: "Bunu artık bütün ülkeler ve halklar gördü. Onun için biz ne pahasına olursa olsun bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz hiç bir müslüman kardeşimize asla kurşun sıkmadık, sıkmayacağız. Biz arkamızdan vurulmayı göze almış bir milletiz. Biz bunları yüz yıl önce de yaşadık. Birilerinin oyununa gelenler yüz yıldır bu pişmanlığı yaşıyor. Biz bir daha pişmanlık yaşamak istemiyoruz. Başta Balkanlar'daki bizden koparılan kardeşlerimiz olmak üzere Kafkasya'da, Ortadoğu'da dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa kardeşlik elimizi barış elimizi yardım elimizi uzatacağız. Bu hamiyetperver millet bin yıldır bunu yaptı, tarihten gelen bu değerleriyle gücü nispetinde yapmaya devam edecektir. Bu gün Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinin sıkıntı içersinde olduğu dönemde biz iyi bir noktadayız. Şükrediyoruz"

Reklam
Reklam

Türkiye'nin ekonomik olarak iyi bir noktada olduğunu, onun içinde veren el durumunda olduğunu anlatan Berber, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz düştüğümüzde Hindistan'daki taa Myanmar'daki müslümanlar bize yardım elini uzattı. Sadece Anadolu düşmesin diye, Anadolu'da sömürge olmasın diye çünkü o sıralarda kendileri sömürgeydi. İngiliz esareti altında sömürge halinde oldukları halde kendi aralarında topladıkları yardımları İstanbul'a Ankara'ya Kuva-yı Milliye'ye yardım olarak gönderdiler ki Cumhuriyet'in temellerini onların yardımlarıyla attık. Bu vefakarlığı ve hamiyetperverliği unutmamamız gerekiyor. Bu millet bunu unutmadı ve unutmayacak inşallah. Biz millet olarak bu bayramları böyle ihya etmeye devam edeceğiz. Tek dileğimiz coğrafyamızın her köşesinde daha huzurlu, refah içersinde kalkınmış bir bölge oluşturmak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: