AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir: "12 Eylül darbecilerinin yargılanması vicdani olarak bizleri rahatlattı"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "12 Eylül darbecilerinin yargılanması vicdani olarak bizleri rahatlattı" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "12 Eylül darbecilerinin yargılanması vicdani olarak bizleri rahatlattı" dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Manisa İl Temsilciliğini ziyaret eden Aydemir, 12 Eylül referandumunda "Hayır" oyu kullananların, darbecilerin yargılanması karşısında niye "Hayır" oyu kullandıklarını açıklamakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Aydemir, "12 Eylül referandumunda 'Hayır' diyenlerin, 12 Eylül darbecilerinin yargılandığı davaya müdahil olmak için sıraya geçtiğini görüyoruz. Doğruyu bulmakta bir erdemdir. Biz, muhalefetin bu müdahillik taleplerine ancak seviniriz. 12 Eylül darbecilerinin yargılanması, en azından vicdani olarak bizleri rahatlattı" dedi.

Reklam
Reklam

Aydemir, şunları kaydetti:

"Bundan sonra darbe teşebbüsünde bulunanlar, sonlarının ne olacağını görüyorlar. Artık ülkemizde darbe heveslileri önlerinde yargı engelini görüyorlar. Türkiye'nin daha demokratik, çağdaş, sivil bir ülke olmasının önündeki engeller bir bir kalkıyor. Şimdi sıra yeni sivil bir anayasa yapmaya geldi. 12 Eylül referandumu sırasında anayasamızdaki bazı maddelerin değişikliği için gidilen referandumda Memur-Sen 'Yetmez ama evet' diyerek destek vermişti. Bu değişiklikler yapıldı. Şimdi yeni bir anayasa yapılması için çalışmalar var. Aynı desteği anayasanın tamamen değiştirilmesi sürecinde de bekliyoruz. Darbecilerin yaptığı anayasalarla bir yere varılamayacağı artık açıkça görülüyor."

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker de yeni anayasa yapılması ile ilgili sürecin hızlandırılmasını istedi.

Memur-Sen'in doğruya doğru, yanlışa da açık yüreklilikle yanlış diyebilen bir sendika olduğunu ifade eden Ülker, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen'in Türkiye'nin demokratikleşmesi adına atılacak her türlü adıma her zaman destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda, Manisa İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu tarafından yarın "Yeni anayasa" paneli düzenleneceğini belirten Ülker, panele, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Prof. Dr. Mustafa Ökmen'in de konuşmacı olarak katılacağı bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: