Ak Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, Kosova Gezisini Değerlendirdi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği program dahilinde Kosova’nın Prizren şehrine giden grup güzel...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği program dahilinde Kosova’nın Prizren şehrine giden grup güzel ve duygu dolu geçen ziyaretlerden sonra Türkiye’ye döndü.

Ak Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ve Salihli İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu’nun da iştirak ettiği gezi hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Yurttaş “Kosova Prizren’de bulunan Dardania İlköğretim Okulu Salihli’de bulunan Taytan İlköğretim okulunun kardeş okulu. Daha önce Dardania İlköğretim okulundan Salihli’ye öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir kafile ziyaret etmişti. Bu sefer biz onların ziyaretine gitme imkanı bulduk. Dardania İlköğretim okulunda öğrenciler, öğretmenler ve veliler bizleri Türk bayraklarıyla, çiçeklerle ve Türkçe şarkılarla çok güzel bir şekilde karşıladı. Orada ki tablo gerçekten görülmeye değerdi. Bu duygulu anlar içerisinde gözyaşlarımızı tutamadık” dedi.

Reklam
Reklam

İstiklal Marşının Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Arnavut kökenli olduğunu ve Dardania İlköğretim okulunda İstiklal Marşının okunmasının ziyarete bambaşka bir anlam ve güzellik kattığını ifade eden Yurttaş, “Kosova’nın Prizren şehrine gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette benim ve Salihli Kaymakamımız Ertan Peynircioğlu’nun yanı sıra Salihli Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Özbaş, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Manisa Halk sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran ve Salihli’den işadamları katıldı. Prizren’de herkesin Türkçe konuşuyor olması ve o ülkede yaşayan Türklere gösterdikleri sevgi, saygı gösterilerinin yanı sıra bizleri de aynı içtenlikle karşılamaları anlamlıydı. Kosovalılar ile Türklerin arasında ki bu güzel ilişkinin kardeşliğe ve barışa katkıda bulunduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kosova’nın tarihte ve günümüzde ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Kosova’yı sadece bir Pazar olarak görmüyoruz. Kosova bizim için dost ve kardeş bir ülkedir. Kosova’da Türklerin en çok yaşadığı şehir Prizren’dir. Bu ziyaretimizde amaçlarımızdan biri bu kardeşlik havasının gelişmesine katkıda bulunmak hem de ticari bağlantıların artmasını sağlamaktı. Kosova’ya yapılabilecek yatırımları yerinde incelemek ve değerlendirmek amacıyla bu gezi düzenlenmişti. Bu ziyaretimiz çok olumlu geçti. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde bu işbirliği daha da artacaktır. Kosova ile Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler var. Amacımız hem ticaret, hem de tarım alanında Türkiye’nin bu bölgede yatırımlarını arttırmasıdır.” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Dardania İlköğretim Okulu öğrencilerinin Salihli’ye geldikleri sırada kendilerine yakın ilgi gösterilmesi ve yapılan yardımlardan dolayı bu okul tarafından takdirname ile ödüllendirildiklerini ifade eden Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğin devamı için Dardania İlköğretim öğrencilerini tekrar Salihli’de ve Manisa’da görmek istediğimizi belirttik. Onlarda bu davetimizi olumlu karşıladılar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: