Ak Parti Meclis Grup Toplantısı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin orada organize edilen gösteriler nedeniyle iptal edildiğini iddia eden...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin orada organize edilen gösteriler nedeniyle iptal edildiğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Erdoğan, "Bir gün önce Afganistan'da bir helikopter kazasında 12 subayımız şehit oldu. Biz, ülkede böyle bir acı varken, Almanya programını yapamazdık ve yapmadık. Biz gösteri yapılacak diye, PKK ve Ermeni örgütleri gösteri yapacak, CHP Genel Başkanı da onlara destek verecek diye hiçbir ülkeye gitmemezlik etmedik, etmeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, dış politika konusunda AK Parti iktidarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. CHP'nin tarih boyunca bir dış politika vizyonuna ve ufkuna sahip olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bugün de aynı şekilde CHP'nin dış politikada ortaya bir vizyon koyamadığını, sağlıklı bir dış politika belirleyemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusunda 'içinden geçeni söyleyemediğini', 'krizin etrafından dolanmayı tercih ettiğini' vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanına açık açık söylüyorum; Suriye krizi konusunda dilinizin altındaki baklayı çıkarın. Hiç korkmayın Sayın Kılıçdaroğlu, hiç çekinmeyin. Burası özgür bir ülke, burası ifade özgürlüğünün olduğu bir ülke. Çıkın mertçe Suriye konusunda ne demek istediğiniz açık açık söyleyin. Suriye yönetimine neden sempati duyduğunuzu, bu yönetimin zulmüne niçin gözünüzü yumduğunuzu, ima etmeden, üstünü örtmeden, kıvırmadan, çark etmeden, cesaretle söyleyin. CHP'nin bir dış politika vizyonu yok, ama CHP Genel Başkanını zihin kıvrımlarında, bilinçaltında gözettiği farklı hassasiyetleri var. CHP Genel Başkanın CHP'ye, CHP teşkilatına ve seçmenine dahi açıklamakta zorlandığı bir dış politika anlayışı var."

Reklam
Reklam

"KALİBREN NE, KAPASİTEN NE?"

Kılıçdaroğlu'nun önceki gün partisi içindeki tartışmaları, kavgaları örtmek amacıyla dış politikaya ilişkin bazı cümleler kullandığını ve 'Recep Tayyip Erdoğan'a rahat gideceği bir ülke bırakmayacağım. Avrupa'ya bile gidemeyecek. Arap ülkelerine de gidemeyecek' dediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Doğrusu Sayın Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu siyasi akıl ve söylem düzeyiyle muhatap almak insana gerçekten çok ağır geliyor. Ama hasbelkader ana muhalefet partisinin Genel Başkanı oldu. İster istemez, bu muhataplık payesini kendisine vermek zorunda kalıyoruz. Ey CHP Genel Başkanı; senin kalibren, ne kapasiten ne? Cürümün kadar yer yakarsın, daha fazla değil. Sen bizi CHP sanma, biz 9.5 yıldır dünyanın her ülkesine gittik ve gideriz. Sizin sırtınızı döndüğünüz, yüzünüzü çevirdiğiniz, Arap diye -hatta bu ülke sokaktaki köpeklere 'Arap Arap' diye çağrıştıran zihniyetin arkasında da siz varsınız- Arap diyerek, Müslüman diyerek yüz çevirdiğiniz unuttuğunuz ve unutturduğunuz her ülkeye gittik ve gideceğiz. Sizin kendi içine kapattığınız bu ülkeyi biz dünyaya açtık ve bu ülkeyi büyütmeye 21. yüzyılı bir Türkiye yüzyılı yapmaya biz devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

CHP'nin çarpık Türkiye algısıyla dünyanın Türkiye algısı arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bugün bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor, alkışlıyor, Türkiye'nin başarılarını örnek alıyor. İşte en son Bosna Hersek'e gittiniz sıradan bir vatandaşa sorsaydınız, size Türkiye ile nasıl gurur duyduklarını anlatırlardı" dedi.

"ALMANYA'YA, AFGANİSTAN'DA 12 ASKER ŞEHİT OLDUĞU İÇİN GİTMEDİM"

Kılıçdaroğlu'nun ayrıca, 'Avrupa'dan İnsan Hakları Ödülü alacaktı, aldı mı? Alamadı, gidemedi bile' dediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çünkü CHP var. Ey Allah'ım. Mesele ne? Bu sözlerle, bu ifadelerle CHP Genel Başkanı neyi kastediyor? Biliyorsunuz biz 17 Mart'ta Almanya'ya bir ziyaret yapacak, Köln'deki Gençlik ve Spor Çalıştayı'na katılacak ve Bohum kentinde şahsıma tevdi edilecek ödülü alacaktım. Bu programı biz son anda iptal ettik. Çünkü maalesef bir gün önce 16 Mart'ta Afganistan'da bir helikopter kazasında 12 subayımız şehit oldu. Biz ülkede böyle bir acı varken, Almanya programını yapamazdık ve yapmadık. İptal ettik, burada şehitlerimizle bir arada olduk."

Reklam
Reklam

Fakat Kılıçdaroğlu'nun burada başka bir şeyi kastettiğini belirten Başbakan Erdoğan, o ödül töreni esnasında bazı protesto gösterileri organize edildiğini söyledi. Bu gösterilerin, Avrupa'daki PKK yandaşları, Türkiye düşmanı Ermeni örgüt ve yandaşları ile isminin başında 'Alevi' sıfatı olan bazı dernek ve federasyonlar tarafından organize edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı aylardır bu baklayı dilinin altında saklıyor. Mesele bu. CHP Genel Başkanı bizim oraya gösterilerden dolayı gitmediğimizi ima ediyor. Bunu da adeta bir zafer gibi, bir CHP başarısı gibi sunmaya çalışıyor. Bu son derece tehlikeli, ayrımcı bir tavır. Bu tavır PKK yandaşlarına, Türkiye düşmanı bazı Ermeni örgütlerine cesaret veren bir tavır. CHP Genel Başkanı kusura bakmasın, onun aklı almıyor olabilir ama bizim o programı iptal etme sebebimiz şehitlerimizdir. Biz gösteri yapılacak diye, PKK ve Ermeni örgütleri gösteri yapacak, CHP Genel Başkanı da onlara destek verecek diye hiçbir ülkeye gitmemezlik etmedik, etmeyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"HAKKARİ'YE PKK DESTEKLİ GİTTİN"

Kılıçdaroğlu'nun daha yeni Sivas'ın ötesine gitmeye başladığını belirten Erdoğan, "Hakkari'ye PKK destekli gittin. Bir tane Türk bayrağı açamadın orada. Bize neyi anlatıyorsun? CHP Genel Başkanının hayal dünyası, ufku çok küçük olabilir Ama Türkiye çok büyük, büyük bir devlet" dedi.

Türkiye'nin kendi vatandaşına sahip çıktığı kadar, Libya gibi başka ülkelerin de vatandaşına sahip çıkan, kol kanat geren, barış mesajları ileten, yardım götüren bir devlet olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye artık alan el değil, veren eldir. En son Suriye'de kendilerinden haber alınamayan iki genç gazeteci arkadaşımız yoğun girişimlerimiz neticesinde, İran'ın da desteğiyle Anneler gününde annelerine, babalarına teslim edildi. Türkiye'yi gazeteci düşmanı bir ülke gibi bütün dünyaya haksız yere karalayan ama İsrail'i öven, öldürülen gazeteciler içi, Türk gazeteciler için Suriye yönetimine ses çıkaramayan bir CHP genel başkanı elbette ki Türkiye'nin ne büyük bir ülke olduğunu anlayamaz. CHP genel Başkanı Suriye Almanya'daki ödül törenine ilişkin tavrıyla biliyorum ki, CHp kitlesiyle, CHP genel başkanı farklı yerlerdedir. Bir kez daha açık açık söylüyorum; CHP'de böyle bir genel başkan gerekten CHP seçmeni için büyük bir talihsizliktir, bizim için de talihtir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz