Ak Parti Meclis Grup Toplantısı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer partiler kongrelerinde ‘nasıl bir parti’ tartışması yaparken, kendilerinin kongrede ‘nasıl...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer partiler kongrelerinde ‘nasıl bir parti’ tartışması yaparken, kendilerinin kongrede ‘nasıl bir Türkiye’ vizyonunu ortaya koyduklarını belirterek, “Başka partiler kongrelerindeki kavga ve çekişmelerle kendi birliklerini sağlayamazken, biz kongremizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendirecek vurgular yapıyor, bütün halkımıza kucağımızı açıyoruz; farkımız bu” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda önümüzde önemli bir dönüm noktası bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin 27 Ekim 2013’te yapılacak mahalli idareler seçimleri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu seçimde milletimin gönlünü bir kez daha fethederek, başarı çıtamızı yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Belediyecilik bizim işimiz, buradaki başarımız bellidir. Biz halkımıza çok daha hizmetleri götürmek istiyoruz “dedi.

Reklam
Reklam

İkinci dönüm noktasının 2014 Ağustos ayı sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirten Erdoğan, “İlk defa cumhurbaşkanı halkın doğrudan kendi oylarıyla belirlenecek. Bu yine AK Parti’nin demokraside attığı önemli adımlardan biri olmuştur. Bu bakımdan gerçekten tarihi önemde bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. AK Parti olarak bu süreci de en ideal şekilde geride bırakacak, yine ilklere imza atan başarılı bir performans sergileyeceğiz” diye konuştu.

Üçüncü dönüm noktasının ise 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçimi olduğunu söyleyen Erdoğan, “2015 seçimi bilhassa bizim 2023 hedeflerimizi hayata geçirmemiz bakımından kritik önem taşıyan bir seçim olacak. İşte bu önemli dönüm noktalarını milletin desteğini sürekli artırarak aştığımızda Türkiye 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda epeyce mesafe katetmiş olacak” dedi.

“SEÇİM SİYASETİNE TEVESSÜL ETMEYECEĞİZ”

Türkiye’nin gelecek 3 yılda 3 seçim yaşayacağını belirten Erdoğan, “Ama biz kesinlikle bir seçim siyasetine, popülizme tevessül etmeyecek ve hedeflerimize ulaşmak için aynı kararlıkla yolumuza devam edeceğiz. Bizim için aslolan Türkiye’dir, Türkiye’nin selametidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’ye kaybettirecek hiçbir uygulamanın veya politikanın içinde olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Diğer partiler kongrelerinde ‘nasıl bir parti’ tartışması yaparken, biz kongremizde ‘nasıl bir Türkiye’ vizyonu ortaya koyuyoruz; aramızdaki fark bu. Başka partiler kongrelerindeki kavga ve çekişmelerle kendi birliklerini sağlayamazken, biz kongremizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendirecek vurgular yapıyor, bütün halkımıza kucağımızı açıyoruz; farkımız bu. Bu yüzden AK Parti kongreleri siyasete güç katıyor, toplumsal barışımızın ve kardeşliğimizin gücünü artırıyor. Biz AK Parti olarak kişisel ihtirasların, bireysel hesapların peşinde koşmuyoruz. Biz Türkiye’nin aydınlık geleceğini konuşuyoruz.”

Türkiye’nin artık 2023 hedeflerinden geriye dönüşünün asla söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, “İnşallah 2071 hedeflerini somutlaştırmak yine AK Parti’ye nasip olacak. Böylece ülkemizi 22. yüzyıla hazırlama konusunda bizden sonraki nesillerimize, torunlarımıza, bugünün çocuklarına, gençlerine sağlam bir miras bırakmış olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Bu vizyonun, bu fikir ve hedef derinliğinin diğer partilere de örnek olmasını dilediğini belirten Erdoğan, “Ama onlar bırakın bunu planlamayı, ecdadımız Fatih’in ifade ettiği gibi ‘bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz’; bizim farkımız bu. Biz nasıl projelerle, icraatlarla konuşuyorsak onların da kendi vizyonlarını ortaya koymalarını bekliyoruz. Biz 2071 dedik. İnşallah onlar da kendi perspektiflerine uygun başka tarihler belirleyip, proje programlarıyla milletimizin önüne çıkarlar Biz bu yarışın öncüsü olmaktan, içinde bulunmaktan sadece şeref, onur duyarız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz