Ak Parti 'melek Yüzler' İle Bir Araya Geldi

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi down sendromlu çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.Birleşmiş...

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetimi down sendromlu çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen Down Sendromu Farkındalık Ayı dolayısıyla Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, Başkan Vekili Özlem Yeşilyurt, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Kahvaltı sonrası konuşma yapan dernek başkanı Muzaffer Altuntaş, her zaman yanlarında olan ve destek gösteren AK Parti ailesine teşekkür ettiklerini söyledi.

“Daha güçlü, daha özgür bir Türkiye'nin en önemli anahtarı sosyal devlet olmak ve sosyal adaleti sağlamaktır” diyen AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu da, “Sosyal devlet olmak, sosyal adaleti de beraberinde getiriyor. 2023 vizyonunda ‘ileri demokrasi, güçlü ekonomi’ diyorsak, ‘güçlü toplum, yaşanabilir bir ülke ve lider bir ülke’ diyorsak burada bunların hepsini yapabilmemiz için güçlü toplumu en öne almamız gerekiyor. Güçlü toplumu da AK Parti iktidarının ilk yola çıkarken koymuş olduğu misyon, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla insanın içerisine yaşlısı, genci, engellisi, sağlamı toplumun bütün kesimlerini kuşatan bir anlayışla götürmediğiniz zaman toplumsal huzurun ve barışın sağlanamayacağını biliyoruz. Bu anlamda Genel Merkezimiz Sosyal İşler Başkanlığı, Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen çalışmalarla her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında durduk, onlara her zaman destek olduk” dedi.

Reklam
Reklam

Tozlu, sözlerine şöyle devam etti: "Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da fırsat buldukça bir araya geldiği down sendromlu çocuklar sevgi ile desteklendiği belirli eğitimler verildiği zaman neler yapabileceğini basınımızdan takip etmekteyiz. Yurt içinde ve yurt dışında spor faaliyetlerinde aldıkları başarılar bizlerin göğsünü kabartmaktadır. Onlar sporun melek yüzleri. Eğer zihinlerde engel yoksa vücutlarda bulunan engeller bir anlam ifade etmiyor. Eğer azim, gayret ve kararlılık varsa aşılamayacak hiçbir zorluğun olmadığını bugün bu gençlerimizle çok daha iyi anlıyoruz.

Down sendromlu gençlerin kendilerine olan özgüvenini ve sosyal yaşamın bir parçası oldukları konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak, hem onların hem de ailelerinin sorunlarını daha yakından tanımak amacıyla kurduğunuz Samsun Down Sendromlular Derneği'nin çalışmalarını da yakından takip etmekteyiz. İŞKUR ile birlikte yapılan projenin çok faydalı olduğunu ve bu melek yüzlü gençlerine istihdam alanı yaratılması gerçekten çok memnun edici. Sizleri tebrik ediyorum çalışmalarınız da başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

Kahvaltı sonrası AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından down sendromlu çocuklara hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz