AK Parti Mellitvekili Uğur: Çözüm Sürecinde Kimseyle Pazarlık Masasına Oturmadık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, çözüm sürecinde hükümetin hiç...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, çözüm sürecinde hükümetin hiç kimseyle pazarlık masasına oturmadığını belirterek, "30 yıldır kanayan bir yara var. Kanın durması için farklı hareket etmek gerekiyordu. Hükümetimiz ve Başbakanımız risk aldı. Halkımız, çözüm sürecine destek veriyor. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, devletimizi seviyoruz." dedi.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlenen toplantıda muhtarlar, Büyükşehir Kanunu hakkında bilgilendirildi. Gönen Belediyesi'nin desteği ve Muhtarlar Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen toplantıyla AK Parti Milletvekili Cemal Öztaylan, Kaymakam Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, AK Parti İlçe Başkanı Servet Bıyık, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Ticaret Borsası Başkanı Ümit Çetin, Süt Birliği Başkanı Engin Aslan, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt ve köy muhtarları katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan Başkan Yakar, büyükşehirle birlikte yerel yönetimlerin güçleneceğini belirterek, belediye olarak her hizmeti köylere de götüreceklerini bildirdi. İlk etapta birtakım sıkıntılar yaşanabileceğine işaret eden Yakar, "Önemli olan, ortaya koyulacak irade ve anlayış. Kaynakların artmasıyla yerel yönetim güçlenecek. 2014'ten sonra güçlü bir yerel yönetim karşınıza çıkacak. Biz şu anda da Gönen Belediyesi olarak köy muhtarlarımızla işbirliği içindeyiz. Önümüzde bir yıl var, bizden ne talep ederseniz çözmeye hazırız. Gönen merkeze hangi hizmet yapılıyorsa aynısı köylere de götürülecek." şeklinde konuştu.

Nüfusu 500’ün altında olan köylerin birleştirileceği söylentilerine, “Biz kendi ayağımıza sıkar mıyız?” şeklinde cevap veren Milletvekili Öztaylan ise muhtarların sosyal şartlarının iyileştirileceğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur da Balıkesir’in büyükşehir olmasını, “medeniyet projesi” olarak tanımladı. Balıkesir'in gerek coğrafyası gerekse zenginlikleriyle ender bir il olduğunu belirterek, "Köylü, milletin efendisidir. Kanalizasyonu yok, tozlu yollardan geçiyor, suyu akmıyor, elektriği kesiliyor. Biz köylerimizi de kent yapmak istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz