AK Parti Menemen İlçe Başkanı Kuran: Kamulaştırılmak istenen yer tarım alanı

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan katı...

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan katı atık kompost tesisine karşı çıkarak, "Bu çöp tesisinin yapılması için kamulaştırılması düşünülen 203 dönüm alan, tarım arazisidir." dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, çöp tesisinin Menemen'de yapılması için belediye meclisinden karar çıktığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Kuran, bunun yerinde olmadığını düşündüklerini söyledi.
Menemen'de bulunan ve 1997 yılında bir Fransız firmasına yaptırılan çöp fabrikasının, kurulduğu günden bu yana düzenli olarak çalıştırılmadığını, içindeki makine ve tesisatın adeta yağmalandığını vurgulayan AK Parti İlçe Başkanı Kuran, "Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin burada çöp fabrikası kurma kararını bir yıl önce bilmesine rağmen neden susup da konuyu ilçe gündemine taşımadı? Neden bu konu belediye meclisinden geçtikten sonra eleştirmeye başladı? Başkan Şahin, Aziz Kocaoğlu'ndan ilçe merkezine yapılan iki katlı yer altı otoparkı için 1,5 milyon lira nakit para aldığı için mi bu konular belediye meclisinde konuşulurken susmayı tercih etti?" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz