AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt: "Mersin Tarım Fuarı'nın Ülkemize, Bölgemizeve Çiftçilerimize Ekonomik Manada Büyük Katkısağlayacağı Kanaatindeyim"

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Tarım Fuarı'nın Türkiye'ye, bölgeye ve çiftçilere ekonomik manada büyük katkı sağlayacağını söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Tarım Fuarı'nın Türkiye'ye, bölgeye ve çiftçilere ekonomik manada büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ve çiftçilerle birlikte 8. Mersin Tarım Fuarı'nı gezdi.

Bozkurt, gezi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, limon başta olmak üzere Türkiye'nin ihraç ettiği sebze ve meyvenin en çok üretildiği ilçelerin başında Erdemli'nin geldiğini ifade etti.

Tarım fuarlarının çiftçilerin ufkunu açtığını belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Mersin Tarım Fuarı'nın ülkemize, bölgemize ve çiftçilerimize ekonomik manada büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Fuara gelen tüm çiftçilerimizi kutluyorum. Modern tarımın gelişmesinin yanında çiftçimizin alın terinin karşılığını alması bizim için çok önemli. Geçen yıl 30 kuruşa satılmayan limonun fiyatı 1 liradan aşağı hiç düşmedi. Bunun yanında özellikle salkım domates 3 liradan satılırken, diğer türleri de 1-2 lira arasında alıcı buldu. Bu fiyatlar çiftçimiz adına iyi."

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise, ilçenin temel geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Erdemli ülkemizin marka olabilecek tarımsal üretimin yapıldığı bir ilçe. Dünyaca ünlü 'lamas' limonu bilindiği gibi Erdemli ilçesinde yetişiyor. İlçemiz yıllık 400 bin ton limon üretimi ile Türkiye'nin yüzde 65 limon üretimini tek başına karşılıyor. Yine domates üretiminde de yıllık 400-500 bin ton gibi bir üretimimiz var. İhracata yönelik üretilen ürünlerde Erdemli ön plana çıkan ilçelerden başında geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz