AK Parti Mersin Milletvekili Uzun:

MERSİN (AA) - AK Parrti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, çalışan kadınların doğum izni beklentisine yönelik hazırlıkları sürdürülen paketin Ekim ayında açıklanacağını bildirdi.

AK Parrti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, çalışan kadınların doğum izni beklentisine yönelik hazırlıkları sürdürülen paketin Ekim ayında açıklanacağını bildirdi. Uzun, seçim bölgesi Mersin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışan kadınların doğum izinlerinin artırılmasını içeren "çocuk teşviki" paketinde sona yaklaşıldığını kaydetti. Hem çalışan kadınlar için hem de iş gücüne katılacak kadınlar için üzerinde durdukları teşvik çalışmaları olduğunu ifade eden Uzun, "Doğum izninin 24 haftaya çıkarılması, doğum sonrası işe dönüşlerin ve kreşlerin zorunlu hale getirilmesi ile çocuk sayısına göre emeklilik yaşının kademeli hale getirilmesi gibi çalışmalar yürütüyoruz. Başbakanımız tarafından annelere çok yakında müjdeler verilecek" diye konuştu. Uzun, doğum izniyle ilgili düzenlemenin kadın istihdamında azalmaya sebep olacağı yönündeki tartışmalara da değinerek şunları kaydetti: "Kadın istihdamını engelleyecek bir düzenlemeden yana olmadığımızı her defa ifade ettik. Hükümet olarak kadın istihdamına çok önem veriyoruz. Kadınların çalışma hayatında önemli yol kat ettik. İş gücüne katılma oranının yüzde 23'lerden yüzde 31'lere geldi. İstihdam oranı ise yüzde 21'lerden yüzde 27'lere ulaşıldı. Pakette kadının özellikle bazı işkolları için 'kısmi çalışma', 'evden çalışma' gibi alternatif çalışma modelleri öngörülüyor. Mevzuat da buna göre güvenceli olarak düzenlenecek. Böylece kadının doğum sonrası evden ya da part time çalışması mümkün olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: