AK Parti Milletvekili Bal: Fransa Senatosu'nun kararı sorumsuzluk örneğidir

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Fransa Senatosu'nun sözde soykırım yasa teklifini kabul etmesine ilişkin,...

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Fransa Senatosu'nun sözde soykırım yasa teklifini kabul etmesine ilişkin, "Bu, küçük hesaplar için bir milleti, hatta bu bir medeniyet mücadelesiyse Müslümanları üzmekten geri kalmayacak bir sorumsuzluk örneğidir." dedi.

Bal, sözde Ermeni soykırımına ilişkin yeteri kadar bilgi ve belge bulunmadığını bildirdi. Bu asılsız iddianın çeşitli ülkelerde seçim malzemesi haline getirildiğini savunan Bal, şunları kaydetti: "12 Mart'ta Fransa'da seçim yapılacak olmasından dolayı, burada siyasi ve ekonomik olarak etkili olan Ermenilerden destek meselesi vardır. Fransa, Kuzey Afrika bölgesini arka bahçesi gibi telakki ederken, son dönemde o bölgede Türklerin etkinliğinin arttığını gördü. Bizim yetkililerimiz Kuzey Afrika ülkelerine gittiğinde miting havasıyla karşılandı. Aynı yere Fransa'dan Nicolas Sarkozy gittiğinde aynı muhabbet ve sevgiden eser yoktu. Türkiye'nin uluslararası arenada yükselmesi, etkin hale gelmesi, 150'den fazla ülkenin desteğini alması, Fransa'yı rahatsız ediyor. Bizi rakip ve etkin güç olarak gören Fransa, uluslararası ilişkilerinde ahlaki esasları yok sayıyor. Türkiye ile ilişki kurarken manevra yapmak için terör ve Ermeni meselesini kullanıyor."

Reklam
Reklam

Bal, dünyanın dört bir yanına yayılan Ermeni diasporasının asimile olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu, sözde soykırım iddiasının bundan dolayı da gündeme getirilmiş olabileceğini söyledi.

Fransa Senatosu'nun, Türkiye'yi hafife alarak tarihi bir sorumsuzluk örneğine imza attığını dile getiren Bal, "Bu, küçük hesaplar için bir milleti, hatta bu bir medeniyet mücadelesiyse Müslümanları üzmekten geri kalmayacak bir sorumsuzluk örneğidir." değerlendirmesini yaptı.

Bal, Fransız yetkililerin içerideki küçük hesapları için her şeyi yapabileceğini gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim ecdadımız birçok açıdan eleştirilebilir ama asla 'soykırımcı' denilemez. Soykırım suçu, en adi suçtur. Böyle bir kara lekeyi biz medeniyetimize, tarihimize süremeyiz ve olmayan bir suçu asla kabul edemeyiz. Kimse saf olmasın. 'Bu kararla ne olur ki' denilmesin. Bundan sonra önce tazminat, daha sonra toprak talebi gelir. Fransa Senatosu'nun kararına karşı somut adımlar atılacaktır. Türkiye'nin böyle bir duruma sessiz kalması, başka durumların da ortaya çıkmasına neden olacaktır. Türkiye, gerek terörle gerekse dışarıdan gelecek bu tip Ermeni manevraları karşısında güçlü olabilmek için içerideki istikrarı korumalıdır. Özellikle güvenlik anlamında dışa bağımlı olmaktan kurtulup, kendi silah sanayisini kurmak zorundadır. Kısacası biz, cazibesi ve caydırıcılığı olan bir ülke, halkımızla tam barışık bir ülke olmak durumundayız. Dış siyasetteki dik duruşumuz devam etmeli. Böyle olursa ülkeye zarar verenler, bunun bedeli olacağını bilecek ve böyle Ermeni oyunları gibi küçük hesaplardan vazgeçeceklerdir."

Reklam
Reklam

Dünyada soykırım ve ırkçılığın kaynağının Avrupa olduğunun gündeme getirilmesi gerektiğine işaret eden Bal, soykırım suçunun Türklere isnat edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz