AK Parti Milletvekili Berber, Somalı işadamlarıyla buluştu

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Beber, Soma İşadamları Derneği (SİAD) üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıya...

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Beber, Soma İşadamları Derneği (SİAD) üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıya Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve yaklaşık 150 işadamı katıldı. Ardından Somalı işadamlarının eğitim faaliyetleri için gittiği Somali ziyaretiyle ilgili bir sinevizyon göstersi sunuldu.
Toplantıda konuyşan SİAD Başkanı Kerim Karakaş, hükümeti 8,5 yıldır yakından takip ettiklerini, eğitim, sağlık ve hukuktaki başarılarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Karakaş, Soma'ya bir organize sanayi bölgesi ve fakülte yapılması talebinde bulundu. AK Parti Milletvekili Berber ise milletin teveccühüyle asıl 12 Haziran'dan sonra atılımlar yapılacağını söyledi. Berber, "Türkiye'de siyasi bağlamda kolay değişim olmuyor. Bildiğiniz gibi dünya tarihinde. tek başına iktidara gelmiş bir partiye bugüne kadar kapatma davası açılmamıştır. Türkiye'de ise bu olay yaşanmış, kapatma olmasa da iktidardaki partiye ağır bir ceza verilmiştir. Genel seçimden sonra Türkiye'nin ayağına bağ olan 12 Eylül Anayasası değiştirilecek ve büyümemiz katlanarak devam edecektir. Yeni anayasayla birçok atılım kendiliğnden gelecektir, çünkü her ne kadar hızlı büyüyen bir ülke olsak da özel şartlardan dolayı yabancı yatrımcının çeşitli çekinceleri var. Yeni anayasayla bu aşılacak, Avrupa ülkelerinde cari açıklar büyürken bizde azalacaktır. Bu ekenomik iyileşmeden Soma da nasibini alacak ve yeni iş sahaları açılacaktır." dedi. Recai Berber, ilçenin ulaşım problemi çözüldüğünde yatırım için cazip hale geleceğini, İstanbul-İzmir otoyolunun buradan geçecek olmasının da Soma'nın yer üstü ve yer altı yatırımlarının daha iyi değerlendirilmesini sağlayacağını vurguladı.
İşadamlarının sorularını da cevaplayan Milletvekili Berber, akaryakıtın ucuz satılması için TPAO tarafından Kuzey Irak ve Azerbaycan'da petrol araştırmaları yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz