AK Parti Milletvekili Dağ: Çözüm Süreciyle Birlikte Türkiye’yi Kimse Tutamaz

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, çözüm süreci,le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sürecin başarılı şekilde devam...

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, çözüm süreci,le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sürecin başarılı şekilde devam ettiğini, halk desteğinin her geçen gün arttığını ifade eden Dağ, "Türkiye, son aylarda ivme kazandırdığı çözüm süreciyle terör meselesini sonlandırma noktasına geldi. Ülke genelinde silahların susması ile birlikte barış, huzur, demokratik haklar, karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yeni bir sürecin başlatılması konusunda toplumda büyük bir umut dalgası oluştu. Silahlar susup fikirler ve siyaset konuşmaya başladığında, bundan Türkiye kadar Ortadoğu coğrafyası, hiç kuşkusuz Avrupa ve diğer batılı ülkeler de kazançlı çıkacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Çözüm süreci ile ilgili bazı çevrelerin, "Hangi ülkeler istedi de bu çözüm süreci oluyor? Dışarıdan ne aldınız, ne verdiniz, ne pazarlık yaptınız?" dediğine vurgu yapan Milletvekili Dağ, "AK parti iktidarı olarak 11 yıldır, milletimizin istemediği hiçbir adım atmadık. Bu konuda da yine milletimizin sesine kulak vererek süreci başlattık. Milletimiz istediği için bu çözüm oluyor." diye konuştu. Sürecin ekonomik anlamda da ülkeye büyük katkısı olacağını, çok daha güçlü bir noktaya getireceğini vurguladı. Türkiye’nin terör yüzünden son 30 yılda 400 milyar dolar civarında kaynağının heba olduğuna işaret eden Dağ, "Eğer çözüm sürecinde başarılı olur, kalıcı çözüm bulabilirsek bu kaynağı ülkemizin uzun vadeli geleceğini inşa etmek üzere yatırıma ve eğitime harcayabiliriz. Esnafımıza daha fazla destek verebiliriz. Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı çok daha güçlü şekilde destekleyebiliriz." dedi.

Çözüm süreciyle birlikte daha önce köylerini terk etmek zorunda kalmış vatandaşların geri dönmeye başladığını da vurgulayan Hamza Dağ, "Ege Bölgesi ve İzmir olarak çözüm süreciyle birlikte göç sonucu oluşan çarpık kentleşme, işsizlik ve kentin belirli bölgelerinde yaşanan sorunlar ortadan kalkmış olacak." diye konuştu. Çözüm süreciyle birlikte doğunun batıyla arasının kapanacağını, bunun da Türkiye’nin bir bütün olarak uçuşa geçmesi demek olduğunu kaydeden Dağ, şöyle devam etti: "Türkiye son 11 yılda siyasi istikrar, güven ortamı, yapısal reformlar, doğru politikalardan dolayı büyük çıkış yaşadı. Çözüm süreciyle birlikte bölgesel kalkınmışlık farklarının azalması sürecinde yeniden çıkış başlayacak. Sorunun çözümüyle birlikte bu millet, dünya muvazenesinde hak ettiği konuma tekrar yükselecektir. Bir daha kimse Türkiye’yi karanlık günlere sürükleyecek meydan bulamayacaktır. Kronik sorunlarını aşma noktasında irade göstermiş bir Türkiye, herkesin kendisini ifade edebildiği, vesayet sisteminin olmadığı, demokratik, sivil bir anayasa ile bu süreci taçlandıracaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: