AK Parti Milletvekili Demir: Eğitim yatırımları, ihtiyaca göre planlanmalı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun’un Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba ilçelerinde çeşitli incelemelerde...

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun’un Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba ilçelerinde çeşitli incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Demir, eğitim yatırımlarının, sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmaması gerektiğini kaydetti.
İlçe ve belde ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Cemal Yılmaz Demir, toprak kaymasından zarar gören Ağcagüneylilerin sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözeceklerini belirtirken, tehlikenin bir an önce giderilmesi için Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşüp işi hızlandıracaklarını söyledi.
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk ve Ağcagüney Belediye Başkanı Kemal Öztürk’ün katıldığı ilçe ziyaretlerinde Cemal Yılmaz Demir, eğitimde özellikle İmam-Hatip Liseleri konusunda vatandaşlardan gelen teveccühten mutlu olduklarını ifade etti. Salıpazarı’nda yapılması planlanan İmam-Hatip Lisesi ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Demir, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Samsun İl Özel İdare İmar İnşaat Daire Başkanı Köksal Calap’tan lise inşaatının hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Proje keşiflerinin bir an önce tamamlanarak yaklaşık maliyetlerin hesaplanmasını ve işe hız verilmesini isteyen Demir, "İmam Hatip Lisesi, öğrenci kapasitesinin, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmeli. Yarınları da düşünerek planlama yapmak durumundayız. Eğitim yatırımları, sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmamalıdır. Hedefimiz İmam-Hatip Lisesi inşa etmekle sınırlı kalmamalı. Bu okula, Anadolu İmam-Hatip Lisesi hüviyeti de kazandırmalıyız. Okuluyla, yurduyla ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği sosyal alanlarıyla örnek bir eğitim kurumu ortaya çıkarmalıyız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz