AK Parti Milletvekili Erdem: Aydın Menderes sevinçli, babasına kavuşacak

Aydın milletvekilleri, hayatını kaybeden Aydın Menderes için görüşlerini dile getirdi. AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem,...

Aydın milletvekilleri, hayatını kaybeden Aydın Menderes için görüşlerini dile getirdi. AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Menderes şimdi sevinçli. Uğruna senelerce gözyaşı döktüğü, demokrasi şehidi sevgili babasına kavuşacak.” dedi. MHP Milletvekili Ali Uzunırmak ise, “Aydın’la görüşürdüm, tanışıyordum. Merhum babası Adnan Menderes’in meselesi, devletin meselesi olmalı.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Erdem, duygularını şöyle ifade etti: ”Aydın ağlıyor, Menderes Nehri bir başka hüzünlü akıyor bu akşam. Aydın Menderes'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Mevla rahmetiyle muamele eylesin. Türkiye'nin başı sağolsun, Aydın'ın başı sağolsun. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine, Aydınlı hemşehrilerimize ve tüm Türkiye'ye sabırlar diliyoruz. Cennet bahçelerinde, babası Adnan Menderes Beyefendi ve anneleri Berrin Hanımefendi ile buluşacaklar. Aydınlılar ve Türk siyaseti bir düşünce adamını, bir münevveri ve demokrasi mücadelesi tarihinin canlı şahitlerinden birisini kaybetti. Aydın Menderes'in, demokrasi ve özgürlükler ülkesi Türkiye sevdası vardı. Rahat uyu Aydın Menderes, endişe etme muhterem hemşehrim. Senin hayallerini gerçekleştirecek yeni nesiller yetişti ve daha da çoğalarak geliyorlar. Türkiye sizi, Aydın sizi asla unutmayacak; daima kalbimizdesiniz. Ruhları şâd olsun.”
Milletvekili Uzunırmak da şunları kaydetti: “Aydın'ın başı sağolsun. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine, Aydınlı hemşehrilerimize ve tüm Türkiye'ye sabırlar diliyoruz. Kendisiyle görüştüm, fikir danışıyordum. Babası rahmetli Adnan Menderes’in meselesini de konuşurduk. Ben Adnan Menderes’in meselesini Başabakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, devletin dile getirimesi gerektiğini söylerdim, o da 'Evet' derdi. En son seçimden evvel görüştük. Daha sonra telefonda konuştum ama görmek nasip olmadı. Aydınlılar ve Türk siyaseti, demokrasi mücadelesi yaşayan birisini kaybetti. Allah rahmet etsin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz