AK Parti Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı sektörlerdeki tesislerin yabancı kökenli sigortalar tarafından sigortalanmadığı iddialarına

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı sektörlerdeki tesislerin yabancı kökenli sigortalar tarafından sigortalanmadığı iddialarına ilişkin, "Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bugün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır" dedi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu konuda yaşanan sorunları bütün boyutlarıyla araştırarak çözüm üretmek için çalışacağını ifade etti. Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan Erdoğan, Ortadoğu'nun bir çok alanda gelişmesi ve kalkınmasında Gaziantep sanayisinin büyük önemi olduğuna işaret etti. Sanayici ve üreticilerin tesislerini güvence altına alabilmek için milyonlarca lira prim ödediğini hatırlatana Erdoğan, sanayicilere uygulanmak istenen ambargoyu "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Sigorta kapsamı dışında bırakılmaya çalışılan sektörlerin Türk sanayisinin bel kemiği olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sigorta yapılmak istenmeyen sektörler Türk ekonomisinin amiral gemisidir. Bu sektörlerin ekonomiye kazandırdıklarının yanında sağladıkları istihdamda büyük önem taşımaktadır. Bu sorunların çözümü için üzerimize düşenleri yapacağız. Bunca yıldır Gaziantepli sanayicilerden milyarlarca lira pirim alarak büyüyen sigorta şirketlerinin bugün sanayiciye sırt dönmesi kabul edilemez bir olaydır."

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: