AK Parti Milletvekili Erdoğan, Kentsel Dönüşüm Alanını Gezdi

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yol genişletme çalışmalarını yerinde gördü.

GAZİANTEP - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yol genişletme çalışmalarını yerinde gördü. Belediyeden yapılan açıklamada, Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile çalışma yapılan bölgeyi gezdi, Tahmazoğlu'ndan bilgi aldı. Erdoğan, belediyenin gerçekleştirdiği kentsel dönüşümün Türkiye’ye örnek gösterilecek bir çalışma olduğunu, yol yapımı kapsamında kalan Çamlıca Cami'nin yerine de daha büyük ve modern bir cami yapılacağını kaydetti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm alanında 2 bin 600’ün üzerinde binanın yıkımını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yıkılan konutların yerine bin 71 adet konut yapacaklarını belirten Tahmazoğmu, şunları kaydetti: "İlk etabımız tamamlanmak üzere, 2, 3 ve 4’üncü etapların da ihalesi yapılacak. Bölgenin trafik yükü çok ağır olduğundan İnönü Caddesi'nden Düztepe’ye kadar olan kısımda Özdemirbey Caddesi'ni 6 şeritli yol yapıyoruz. Daha sonra Düztepe’den Dutluğa kadar ineceğiz. Dutlukta ise havaalanından Burç Kavşağı'na kadar devam 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda Yeşilvadi yolumuz başlıyor. Bu yollarımızla bölgenin trafik yükü ortadan kaldırılmış olacak. Özdemirbey Caddesi yol genişletme alanımızda kalan ve yıkılacak camimizin yerine daha büyük ve modern caminin yapımına devam ediyoruz. Camimiz yaklaşık 10 gün içinde ibadete açılacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz