AK Parti Milletvekili Kaşdemir'den Inceleme Gezisi

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, parti yöneticileriyle birlikte yapımı devam eden Çanakkale Havaalanı ile toprak kaymalarının

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, parti yöneticileriyle birlikte yapımı devam eden Çanakkale Havaalanı ile toprak kaymalarının yaşandığı Erenköy viyadüğünde incelemelerde bulundu.

Bölgede yaşanan heyelanın viyadükte herhangi bir hasara neden olmadığını belirten Kaşdemir, bu yıl yağışların çok olması nedeniyle heyelanlar yaşandığını söyledi.

Kaşdemir, heyelanların öncelikli nedeninin önceki yıllarda yaşanan orman yangını olduğunu ifade ederek, "Toprağı tutan ağaçlar artık yok. Bu nedenle de heyelan meydana geldi. Bizim burada yaptığımız viyadük, buraya çaktığımız kazıklar, heyelanın boyutunun daha büyük olmasını önledi" dedi.

Reklam
Reklam

Viyadüğün yeriyle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu anlatan Kaşdemir, şunları söyledi:

"Burada teknik incelemeler, analizler yapıldı. Konunun uzmanları bu incelemeler sonrasında burada viyadük yapılmasına karar verdi. Yerin yanlış olduğunu söyleyenler, hangi verilerle, hangi donelerle konuşuyor- Getirip bunu bizim karşımıza koymaları lazım. Buranın yanlış olduğuna katılmıyorum. Viyadükte teknik olarak herhangi bir problem yok. Meydana gelen birkaç küçük çatlak var ancak bunlar tehlikeye neden olacak seviyede değil."

Kaşdemir, havaalanının, Çanakkale turizmine önemli bir ivme kazandıracağını anlattı.

Pist büyütme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaşdemir, şöyle konuştu:

"Havaalanının şehir dışına taşınmasıyla ilgili bir düşünce vardı. Bize de geldi bu. İncelemeler, görüşmeler yaptık. Burası askeri arazi. Yani biz şehir dışına bir havaalanı yapsak bile burası kalacak. Burayı kaldırma şansımız yok. O yüzden başka bir yere havaalanı yapmaktansa burayı yenileme kararı verildi. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Burası tamamlandığında Çanakkale modern bir hava alanına kavuşmuş olacak. Artık herkes uçak yolculuğunu tercih ediyor. Yeni havaalanının Çanakkale turizmine de önemli katkısı olacağını düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

Geziye, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu ile Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay katıldı.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: