Ak Parti Milletvekili Öz: Atalarımızın en büyük mirası vatan toprakları

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, her karışı şehit kanıyla sulanmış aziz vatanın ecdadın...

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, her karışı şehit kanıyla sulanmış aziz vatanın ecdadın bıraktığı en büyük miras olduğunu belirtti.

AK Parti Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Cemal Akın, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi'ni "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır' diyen aziz milletin bağımsızlık uğruna verdiği destansı bir mücadelenin adı" olarak nitelendirdi.

Manevi değerler ve vatan sevgisinin Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Arap'ıyla, bizi bir millet yaptığını ve bütün haline getirdiğini ifade eden Öz, Çanakkale Zaferi'ndeki ruhun nesilden nesile aktarılmasının en asli görev olduğunu belirtti. Öz, "Unutmayalım ki milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes mirası her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımak da boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öz, dün Afganistan'da düşen helikopterde şehit olan 12 askere de Allah'tan rahmet ve mağfiret, kederli aileleri, sevenleri ve aziz millete baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Milletvekili Cemal Akın ise mesajında bu ülkede yaşayan her canı, her insanı aziz bildiklerini belirterek, "Çanakkale sırtlarında şehit düşmüş, o meçhul askerler, nasıl omuz omuza bu ülke için, bu millet için mücadele ettiyse, nasıl kardeşçe birbirine inanmış, dayanmışsa bugün biz de birbirimize öyle inanmalı ve bağlanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Her 18 Mart'ta olduğu gibi bu yıl da hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadıklarını ifade eden Akın, canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerin aziz hatırasının, bugün de millet olma şuurunu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olduğunu kaydetti. Milletin vatanına duyduğu aşk ve sadakatin şehitlerin aziz hatırasıyla bu topraklarda yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Akın, "Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi gönüllerimizde gururla taşıyacak, yeni nesillere miras bırakacağız. Vatan topraklarını, yani kutsal emaneti devraldığımız aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun." dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: