Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç Kentsel Dönüşüm Projesi Kaleye Bir Başka Güzellik Katacak

Kars Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yapılan konutların...

Kars Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yapılan konutların tamamlanmasıyla birlikte Tarihi Kalenin görünümün daha güzel olacağını bildirildi.

AK Parti Milletvekili Prof. Yunus Kılıç, Kars Kalesi’nin etekleri ve çevresinde yapılan gece konduların tarihi kalenin görünümü olumsuz etkilediğini, ancak şimdi TOKİ tarafından yapılan konutlarla tarihi kalenin görünümün daha güzel yansıyacağını kaydetti.

Yıllarca bölge derme çatma evlerin yapıldığını yapılan evlerinin taşlarının ise bölgede bulunan tabyalar sökülerek temin edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Buralar tezek yığınlarıyla doluydu. Hiç kimse o zaman buraya ses çıkartmıyordu. Derme çatma yapılan evler her anlamda görüntü kirliliği oluşturuyordu. Hatta burada yapılan evlerin tamamın taşları tarihi tabyalar sökülerek elde edildi. O zamanda kimseden ses çıkmadı. Ne zaman biz el attık. Bizim belediye buraya el attı. Hemen yaygara kopartıldı. Çünkü gerçekten birileri yapılan işlerden, ortaya çıkan projelerden oldukça rahatsız olmaya başladı. Hatta uykuları kaçtı. Ama bu tür girişimler yapılan çalışmalara sekte vuramaz. Biz daha azimli bir şekilde Kars’a daha güzel hizmetler yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

“BİR DÖNÜŞÜM OLACAĞINI TABİRİ CAİZSE BUNDAN 10 SENE ÖNCE KİMSEYE SÖYLESEYDİNİZ. ANALAYAMAZDI. KAFASINDA ŞEKİLLENDİREMEZDİ”

Gerek belediye tarafından ve gerekse iktidar tarafından Kars’ın her karış toprağında çalışmalar yapıldığını, adeta Kars’ın inşaat alanına döndüğünü ifade eden Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Biz burada büyümüş insanlarız. Burayı en iyi bilen insanlarız. Burası Kaleiçi Mahallesi, Bayrampaşa Mahallesi ve Atatürk Mahallesi yaklaşık burada 60 derecelik bir açı var. Yani meyil var. Burası tamamen kayalık bir yamaç ve tamamen gece kondulaşma şeklinde yapılmış bir alan. Burada ben Kars’ı da bildiğim için burada bu şekilde bir yapılaşma, bir dönüşüm olacağını tabiri caizse bundan 10 sene önce kimseye söyleseydiniz. Anlayamazdı. Kafasında şekillendiremezdi. İnanamazdı, nasıl bir şey çıkacağını da bilmezdi. Şimdi burada sayın belediye başkanı geldiği günden beri, bizde milletvekili olduğumuz günden beri, burayla alakalı yoğun bir çabamız var. Fakat bu yeni yeni görünmeye başladı. Görününce de uykuları kaçanlar oldu. Neymiş efendim sit alanıymış. Kardeşim daha önce burada derme çatma evler, tezek yığınları yok muydu? Adama sormazlar mı? O zaman neredeydiniz? Neden sesiniz çıkmıyordu? Kars gelişiyor. Bu gelişim hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BURASI DÖNÜŞTÜRÜLMEDEN İNSAN GİBİ YAŞAMA ALANI OLUŞTURULMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ”

Gerçekten bu bölgenin içler acısı bir durumda olduğunu belirten AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, özetle şunları söyledi:

“Burada şu kesindi. Burası dönüştürülemeden insan gibi bir yaşam alanı oluşturulması mümkün değildi. Yani hizmet getiremiyorsunuz, su getiremiyorsunuz, işte banyolu tuvaletli güzel, medeni insan yaşayabilecek alanlar oluşturamıyorsunuz. Herkesin burada gelir seviyesi çok düşük. Dolayısıyla buranın tamamen dönüşüme ihtiyacı vardı. Sağ olsun hükümetimiz burada hemen hemen böyle sıkıntılı olan ekonomik sıkıntı içerisindeki bölgelerde ülkemizin her tarafında el attığı gibi Kars’a da bu manada el attı. Bu sorunu da kesin olarak çözdü. İşte binalar yükseliyor. Hep beraber burada çaylarımızı yudumlayarak, hem Kars’ı, hem de tarihi Kars Kalesi’ni seyredeceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: